Family MamaD

Family MamaD

Teman Setia mamaD

Note dr mamaD :

NOTE FROM mamaD :-

layari :- http://www.facebook.com/muslimahbijak.collections
dan jangan lupa bagi yang sedang cari2 kereta tuuu..leh lawati

~Dear Customers, please refer to our size chart before choosing the size for your T-shirt Muslimah.Thank you.

~Kepada pelanggan yang dihormati. Mohon rujuk carta ukuran T-shirt Muslimah sebelum membuat pilihan saiz. Terima kasih.

~Dear customers.To avoid confusion, we already taken out details for no stock T-Shirt Muslimah.

~Kepada pelanggan yang dihormati. Untuk mengelakkan kekeliruan, pihak kami telah mengeluarkan details bagi T-Shirt Muslimah yang telah kehabisan stok. Harap maklum.

~Dear Customers.Please take note that all sales is subject to stock availability.Muslimahbijak.com do not keeps all the designs and sizes at all time. We suggest that you check the design/size availability by clicking the link below the slide show.Thank you.

Monday, August 2, 2010

ALLAH MAKBULKAN DOA ORG YG TERANIAYA

Alhamdulillah...............
Bersyukur yang teramat sangat pada Tuhan...

Hari 3/8/2010
adalah hari yang paling melegakan masalah yang ditanggung hampir 6thn selesai...
mamaD betol2 rasa bersyukur..
walaupun ianya belum nampak lagi ape yang boleh kami lakukan lepas ni..
tapi cukup lah ianya telah berjaya...!!!

Al-kisahnya...
gini ceritanya,nama hubby mamaD telah disenaraihitamkan oleh BN
nk tau sbb ape????sbb ada insan yg tak bertanggungjawap telah mmpergunakan tandatangan hubby mamaD untuk jadikan penjamin beli kereta BMW..

Tanpa pengetahuan,tiba2 jek nama blaklist..mana la tak sakit atikan!!
nak wat loan payah..nasib baik la kereta,umah dah beli awal2..kalau tak...sampai sekarang la segala urusan tu tertangguh..DEK KERANA MANUSIA YG TAK BTANGGUNGJAWAP NI LA!!

Mmg terkejot giler la masa pihak Bank call hubby,tanyakan pasal kereta BMW tu..
yelah..kita tak tau apa2...mmg tak masuk akal...manalah laki aku tu leh jd penjamin nk beli kereta mewah mcm tu kan..sbb masa tu laki baru jek mula kerja..gaji tak setanding pun nk jd penjamin kereta mewah tu pun..
pastu p tgk sah2!!tandatangan tu bukan T/t hubby aku.....!!!!!
nampak sangat keje org dalam!!!!!
mentang2 la laki aku keje gomen..suka2 ati amik data...pastu tanpa salinan IC pun...leh lepas kereta tu...

Tapi tu semua dah suratan...dah tertulis pun...mmg akan tjadi begitu kan..
so,kita ni usaha je lahhh..mana yg mampu..hati ni mmg la tak tenang...tpaksa menanggung beban yg org lain buat...berdoa je lah banyak2..moga allah berpihak pada keluarga aku..

aku pun bukak lah fail,utk lawan kes ni kat mahkamah..
ambil masa 6thn gak ni...nk settle..
turun naik mahkamah!!!nak dokumen tu ini...adoiiii...

AKHIRNYA...PENANTIAN ITU AMAT BERBALOI
MAHKAMAH SAHKAN KES HUBBY AKU NI KIRA KES TERANIAYA..
ALLAH MEMAKBULKAN DOA ORG2 YG TERANIAYA....CUMA KITA PERLU SABAR DAN USAHA MCMANA NK ATASINYA...

SO,ALHAMDULILLAH...NAMA HUBBY AKU MUNGKIN AMBIL MASA SIKIT LAGI UTK DI CLEARKAN...HARAP2 LEPAS NI NK WAT APEPUN DAH SENANG...

SYUKUR SANGAT!!!!!LEGA KEPALA OTAK!!!







6 comments:

ninie's corner said...

syukur Alhamdulillah....

suzana mazlan said...

alhamdulillah...Maha Mendengar tu mendengar rintihan orang yg teraniaya...Aminnnn...

MAMASYAZA said...

syukur alhamdullillah, memang ada manusia kat atas muka bumi ni ygselalu menganiaya org lain, tak terlepas jugak en. abah, insyaallah, doa org yg teraniaya dimakbulkan tuhan..amin

Ain said...

alhamdulillah....

siapa la yang tak bertanggungjawab tu kan....

berdosa jer niaya orang....

huhuhu.....

anyway, welcome back mamaD.... lama betul mamaD menyepi di dunia blogging nie...

adianiez AIDA said...

alhamdullillah... masa saya practice dulu, selalu jumpa kes gini. kami yg act for the bank ni x dpt kata pe la sebab kami based on documents, kan. nak bela dua2 pihak tak bleh la kan. but, memang aida pity anyone yg kena gini... memang penganiayaan. mesti signature hubby mamaD kena anta jabatan kimia semua bagai, kan?

anyway, syukur. ni rezeki nak dpt anak baru agak nyer hi hi hi...

MAMADANISH78 said...

tq atas wish korang...

aida :- sain hubby tu mula2 kena gak anto kat kimia..tp dipermudahkan..sbb t/t tu mmg jauh sangat bezanya...lgpun penuh ngn bukti..sbb byk dokumen2 bank t.t hubby lain...
so,aida..klu dah bjaya kat mahkamah kan...kita leh tak saman bank tu..saman malu la kira....ambil masa lama gak ek??

Permata Hati Kami

Yahooooooooooo!!!muka anak mama iras muka mama n papa!!!!ahaks!!

Rehat Sebentar...