Family MamaD

Family MamaD

Teman Setia mamaD

Note dr mamaD :

NOTE FROM mamaD :-

layari :- http://www.facebook.com/muslimahbijak.collections
dan jangan lupa bagi yang sedang cari2 kereta tuuu..leh lawati

~Dear Customers, please refer to our size chart before choosing the size for your T-shirt Muslimah.Thank you.

~Kepada pelanggan yang dihormati. Mohon rujuk carta ukuran T-shirt Muslimah sebelum membuat pilihan saiz. Terima kasih.

~Dear customers.To avoid confusion, we already taken out details for no stock T-Shirt Muslimah.

~Kepada pelanggan yang dihormati. Untuk mengelakkan kekeliruan, pihak kami telah mengeluarkan details bagi T-Shirt Muslimah yang telah kehabisan stok. Harap maklum.

~Dear Customers.Please take note that all sales is subject to stock availability.Muslimahbijak.com do not keeps all the designs and sizes at all time. We suggest that you check the design/size availability by clicking the link below the slide show.Thank you.

Thursday, December 17, 2009

Yeeaahhhaaa!!!

Bestnyeeeerr!!!
Akhirnya dapat jugak aku menebus kupon2 yg aku kumpulkan ni kat COSWAY..
utk memiliki Kuali Anod Bersadur Mamar (RM179) ngn Pengawas Analisis Badan (RM189)...Kalau nak diikutkan Harga dua barang ni RM368..Tapi aku just bayar RM49 jek cash + 86 Kupon aku..
yeeeeaaahaaaaa!!!!!





Adalah lebih baik,tinggalkan harta kepada pewaris anda..untuk masa depan anak-anak...daripada anda tinggalkan mereka dalam keadaan byk hutang dan bebanan...fikir-fikirkan la...
cepat bertindak insuranskan pendapatan keluarga anda...
Ingin daftar keahlian ecosway?? jom tgk produk2 ecosway di www.ecosway.com/home/my199699
just call me : 012-7442334 / email szulnorain@yahoo.com

Tuesday, December 8, 2009

Hari Konvo Danish

HARI KONVO DANISH 2009
First time la aku joint konvo kat tadika ni...
Biasa aku ngn hubby cuma tgk majlis konvo anak org lain je kat shoping2 mall..
kali ni tibalah giliran aku bawak anak sendiri utk majlis konvonya..he3..
Layan la pic danish yg sempat mamaD snap..
mmg happy la aritu...
tak sangka anakku yg yg boleh diketegorikan sbgai penakut ni..
akhirnya kuat semangat gak....ha3...
persembahan pertama danish....koir english...

Sijil Anugerah Bacalah Anakku...Alhamdulillah..danish antara 3 pelajar tahun 5 yang berjaya mghabiskan bacalah anakku..(ketegori sudah pandai membaca)..
Yang baju kale merun tu gak...sepupu danish,nabil..yang lain2 tu budak2 tahun 6 yg berjaya habiskan baca buku Bacalah Anakku dan Read Easy...
Persembahan Kedua...lagu "pak mamat ade kebun"

hehehe..danish jadi anak ayam....berdebo2 la la tu gaknya nak naik pentas...mmg kelako la....

anak ayam,anak itik,anak kucing dan anak burung...


Adalah lebih baik,tinggalkan harta kepada pewaris anda..untuk masa depan anak-anak...daripada anda tinggalkan mereka dalam keadaan byk hutang dan bebanan...fikir-fikirkan la...cepat bertindak insuranskan pendapatan keluarga anda...
Ingin daftar keahlian ecosway?? jom tgk produk2 ecosway di www.ecosway.com/home/my199699
just call me : 012-7442334 / email szulnorain@yahoo.com

stori mori aku yg tak semengah manee...uuuhuuu

salam semua.....


lamanya la..aku tak update blog aku ni...uuuhuhhuuuuu
kenapa ek????entahla...aku sndiri pun tak tau...
sebab aku dah terperangkap kat Facebook je kew???
ye kotttt...tp tak jugak...tapi yg pasti..
mmg aku mmg takde mood langsung nak upload segala pic
dan berita terkini aku kat blog ni...
mungkin ade masa2 dia kot...kekadang rase jemu datang...
kekadang rasa xcited pulak datang...
yg ptg aku masih lagi follow cter2 korang kat blog ni..
cuma tak bg komen jek...he2..
takpe...lepas ni insyaallah..aku akan adekan masa sikit
utk belek2 dan update blog kesayangan aku ni...ekkeeee


ok..berkenaan pasal bisnes aku pulak..
still bjalan lancar macam biasa..
cuma aku sekarang dah tak buzy mcm dulu lagi dah..
sebab ape tau..sbb plan nk bukak kedai ecosway tu..aku tangguhkan dulu..
kenapa????eerrmmm..sbb skrg aku just buat networking je dulu..
cari ahli seramai yg mungkin...pastu cari sesiapa yg nak dapatkan kedai cosway..
segalanya akan ku tunjuk ajar bagi sesiapa yg bminat...


oklah..setakat ni je la yg terlintas kat fikiran aku ni...nk update..
nnti lain masa..mungkin ade story yg lebih menarik yg akan aku sampaikan...
nak nak pulak saat ni aku ni mcm nak demam..tak demam...
nak selsema tak selsema...uuhuhuuuu..kusut..


yg ptg aku happy sebab cuti sekolah kan...hubby dan anak aku sentiasa disisi..ekekeeee...
layannnnnnnnnnn....


ooppppss!!! dah lama sbnarnya aku nk upload pic danish ni masa dia konvo kat Today tuari
eeerrrmm...nnati lah aku stori eh...

cewah anak mama...bersama sijil yg danish dapat..Sijil habis baca buku Bacalah Anakkku..


Adalah lebih baik,tinggalkan harta kepada pewaris anda..untuk masa depan anak-anak...daripada anda tinggalkan mereka dalam keadaan byk hutang dan bebanan...fikir-fikirkan la...
cepat bertindak insuranskan pendapatan keluarga anda...
Ingin daftar keahlian ecosway?? jom tgk produk2 ecosway di www.ecosway.com/home/my199699
just call me : 012-7442334 / email szulnorain@yahoo.com

Tuesday, November 3, 2009

Beriya2 betul anak aku ni...

hahahhaaaaa...korang layan la video dari artis kita ni...hahahaa..
alamak...sengit la pulak video ni..
sebelum korang tekan play tu..korang off kan la dulu lagu Aizat tu dulu..
kang tak dengo pulak si danish ni baca doa...
siap pakai kain pelekat tu ha...lepas solat...hahahaaa...
video

Adalah lebih baik,tinggalkan harta kepada pewaris anda..untuk masa depan anak-anak...daripada anda tinggalkan mereka dalam keadaan byk hutang dan bebanan...fikir-fikirkan la...
cepat bertindak insuranskan pendapatan keluarga anda...
Ingin daftar keahlian ecosway?? jom tgk produk2 ecosway di www.ecosway.com/home/my199699
just call me : 012-7442334 / email szulnorain@yahoo.com

Ingin jadi isteri yg baik????

MamaD terbaca artikel di bawah ni..terasa nak share ngn korang semua la...
Lepas bace..rasanya tak tertanggung dek oiiii...
dalam 13 perkara yg di cadangkan...mmg kalau boleh semua kita nak ikut...nak buat kat suami kita...tapi kekadang ianya tak semudah yg kita sangkakan......
Mula lah terfikir... Ade ke kesabaran yg begitu dlm jiwa aku ni sbgai isteri????
Sesungguhnya aku ni jenis golongan isteri yg amat sensitif...apatah lagi bila di tengking...uuhuhuu..susah betol nak rawat hati sendiri bila terluka dek kata2 suami...mula lah hati jadi pendendam,,hidup tak ceria...nak senyum pun..asik teringat je kata2 yg menyakitkan...
Boleh ke aku jadi isteri sesempurna artikel di bwh ini Jika aku tak dapat sokongan dari sang suami????
So,lepas korang baca...share2 la pendapat korang pulak ngn mamaD yeeeeeeeeee...
just suka2 bukan nak apa pun..yg baik jadikan panduan..yg kita rasa nk luahkan...kita hadapi sama2...kan..kan..kan.....he2...
Jolm kita baca sama2...
Kehadiran suami di rumah merupakan satu rahmat kepada setiap isteri. Hanya isteri-isteri yang menderhakai suami sahaja menganggap kepulangannya suatu yang dibenci kerana dibebani dengan berbagai kerja dan tanggungjawab. Amat malang sekali jika ramai lagi isteri-isteri yang masih bersikap sedemikian. Hilanglah matlamat perkahwinan di mana isteri sebagai penenang dan penyeri rumahtangga.( Haiii..baru je perenggan pertama..aku tak terasa dah...wakakkaa )
Di bawah ini dinyatakan cara-cara berhadapan dengan suami.

1. Semasa suami bercakap hendaklah isteri diam mendengarnya dan jangan suka menyampuk atau memotong cakapnya.

2. Bila suami marah hendaklah isteri mendiamkan diri,jangan suka menjawab. Sikap suka menjawab, bertekak dan menegakkan kebenaran sendiri akan menambahkan lagi kemarahan suami. Jangan terkejut jika suami angkat kaki meninggalkan rumah berhari-hari atau tidak mahu bertegur sapa dengan anda sebagai denda di atas kedegilan anda sebagai isteri. Sebaliknya, kalau suami kembali ke rumah jangan disambung atau diulang-ulangi cerita lama. Sambutlah suami dengan senyuman kasih sayang dan bersegeralah meminta maaf. Jangan kita tunggu suami meminta maaf dengan isteri, jatuhlah martabat keegoannya selaku seorang lelaki.
(uuhuhuhuuuuu...klu kita salah tak pe la...tp klu sebaliknya..???)

3. Kadang-kadang si suami sengaja suka mengusik isterinya. Bila dia menyakiti hati isteri hendaklah banyak bersabar, jangan cepat merajuk. Merajuk adalah sifat orang yang tidak matang dan seperti perangai keanak-anakan. Cuba kita perhatikan perangai kanak-kanak, mereka akan cepat menjerit bila ada sesuatu yang tidak kena tambahan pula kalau yang menegurnya itu ibunya sendiri. Sengaja dihentak-hentakkan kaki meraung sekuat hati meminta simpati dari ibunya. (wakakakaa...korang cepat merajok gak kew??)

4. Bila kuku, misai dan janggutnya panjang hendaklah segera dipotongkan (jika panjang janggutnya lebih dari segenggam). Pilihlah hari-hari yang terbaik iaitu hari Isnin, Khamis dan Jumaat. (kalau hati senang...ape2 pun aku sanggup lakukan...:))

5. Jika dia berhajat sesuatu hendaklah isteri cepat bertindak. Bangun segera bila disuruh. Jangan melengah-lengahkan kemahuannya supaya tidak mencetuskan kemarahan atau rasa tersinggung di hatinya. Jangan isteri buat acuh tak acuh, hatinya akan kecewa dan menandakan isteri sudah tidak taat padanya.

6. Hendaklah memasak mengikut kesukaan suami bukannya ikut selera isteri. Kalau suami suka makan gulai kari atau masak lemak cili api, janganlah kita masak lauk asam pedas atau ikan goreng. Suami akan gembira bila seleranya ditepati. Janganlah pula ikan yang menjadi mangsa, diketuk lengkang-lengkung hingga hancur keranameradangkan sikap suami yang mahu lauk tersebut dimasak mengikut seleranya sedangkan isteri tidak menggemarinya.

7. Apabila pakaian suami koyak atau tercabut butangnya hendaklah segera dijahit. Jahitlah dengan secantik yang boleh supaya pakaian itu kelihatan kemas dan cantik. Jangan dibuat sambil lewa kerana jahitan tersebut akan melambangkan peribadi isteri samada ikhlas atau terpaksa. Semua suami akan berasa bangga jika pakaiannya dijahit sendiri oleh jari-jemari halus isterinya,sekurang-kurangnya dapat menampung ekonomi rumahtangga.

8. Sentiasa sediakan barang-barang keperluan di dalam poket baju dan seluar suami iaitu sikat, celak, cermin kecil, minyak wangi dan kayu sugi. Tidak menjadi kesalahan seandainya si suami menolak segala persediaan tersebut tetapi sekurang-kurangnya sediakanlah minyak wangi dan kayu sugi.

9. Bila bertembung kehendak suami dan anak-anak, dahulukanlah kehendak suami, begitu juga dengan kehendak ibu ayah. Sekiranya suami ingin dilayan hendaklah ditaati meskipun isteri berada di dalam keadaan letih. Melayani suami merupakan satu pahala besar keatas setiap isteri kecualilah jika suami kita meredhainya.

10. Apabila menggunakan harta suami ataupun duit yang hendak kita hadiahkan kepada ibu bapa maka mintalah izin darinya terlebih dahulu. Jangan beri dahulu kemudian baharu diberitahu kepadanya. Siapa tahu mungkin wang itu amat diperlukan sedangkan isteri sewenang-wenangnya telah menghadiahkan kepada orang lain, suami dapat pahala sedangkan isteri tidak dapat apa-apa. Sebenarnya meminta izin itu ialah sebelum melakukan sesuatu tindakan bukannya setelah perkara itu berlaku diberitahu. Ini silap sebenarnya tapi kes-kes seperti inilah yang sering berlaku di kalangan para isteri.

11. Sentiasa berada di dalam keadaan bersih dan kemas ketika suami berada di rumah. Isteri hendaklah berada di dalam keadaan berwangi-wangian supaya hatinya senang untuk bersenda gurau dengan isterinya.Ketahuilah bahawa bersenda gurau antara suami isteri juga merupakan salah satu ibadah yang diredhai oleh Allah swt.

12. Air minum suami hendaklah sentiasa disiapkan jangan sampai dia minta biarpun sekadar air masak sejuk. Sebaik-baiknya sediakanlah minuman panas seperti kopi, teh atau susu. Air panas elok disimpan di dalam termos supaya memudah dan menjimatkan masa kita. Kalau boleh sediakan kuih-kuih ringan seperti karipap, cucur, bubur, apam ataupun biskut kering. Hal ini juga dapat mengelak anak-anak dari membeli makanan ringan di kedai yang tidak mengandungi zat di samping tidak terjamin kebersihannya.

Akhir kata hendaklah isteri sentiasa menghormati dan memuliakan keluarga suami. Bersikap ramah-tamahlah dengan keluarganya dan bersabarlah di atas segala tindakan mereka jika ada yang bertentangan dengan syariat. Di sinilah peranan isteri untuk berdakwah kepada mereka tetapi biarlah berhikmah dan kena caranya agar setiap tindak-tanduk kita dikasihi dan dihargai oleh mereka seterusnya menjadi menantu atau ipar yang dicontohi akhlak, peribadi dan ibadahnya..
eeeeerrrmmm...apa pendapat korang??
insyallah...jika kita nk jadi baik...kita akan berusaha ke arah ini kan...tapi dengan harapan apa yg kita lakukan dihargai dan mdapat sokongan da tindak balas dari suami...

Adalah lebih baik,tinggalkan harta kepada pewaris anda..untuk masa depan anak-anak...daripada anda tinggalkan mereka dalam keadaan byk hutang dan bebanan...fikir-fikirkan la...
cepat bertindak insuranskan pendapatan keluarga anda...
Ingin daftar keahlian ecosway?? jom tgk produk2 ecosway di www.ecosway.com/home/my199699
just call me : 012-7442334 / email szulnorain@yahoo.com

Thursday, October 29, 2009

Majlis Kahwin ngn Majlis harijadi...

Selamat Pengantin Baru...:)...

Kenangan Bersama Pengantin baru....

Sweet je diana ni..hehheee..

ni pulak kek birthday anak sedara mamaD...Adam dan Akif...

meriahnya.....yg baju kale ijau belang2 tu la birthday boy nya...abang ngn adik lahir pada tarikh yg sama....10/10/2009...

Danish happy dengan sepupu2nya....

Adalah lebih baik,tinggalkan harta kepada pewaris anda..untuk masa depan anak-anak...daripada anda tinggalkan mereka dalam keadaan byk hutang dan bebanan...fikir-fikirkan la...
cepat bertindak insuranskan pendapatan keluarga anda...
Ingin daftar keahlian ecosway?? jom tgk produk2 ecosway di www.ecosway.com/home/my199699
just call me : 012-7442334 / email szulnorain@yahoo.com

Friday, October 23, 2009

Botol susu tak habis2....

Dah lama tak buat n3 pasal anak bujang ku ini....
kali ni mamaD nak stori pasal danish dengan botol susunya...
tahun depan dah masuk tahun 6 dah tadika...
tapi tabiat danish ni tak jugak hilang2....
usia dah nak masuk 6tahun..tapi minum susu masih guna botol gak..
MamaD try gak kasi minum pakai cawan..
mak'ooiiii..liatnya la haiiiiii....dia nak minum...
kesudahannya...susu tu sejuk gitu je kat cawan...
pastu majok la...sampai ke malam tak nak susu...

dari botol kecik sampai la ke saiz botol besar.....Macam tu gak la gelagat dia...MamaD saje je belikan botol susu stail mcm ni...sbb ade byk gaya nak minum dia..leh pakai straw,leh nyonyot tanpa pakai puting...tapi danish tak nak gak..dia nak mamaD pasang yg guna puting gak....haiiii...nak wat mcmana ek??

Tengok la gaya danish bila nak minum susu...mcm org tak bersalah jek..takde perasaan malu dah...depan kawan2 pun selamba je minum susu pakai botol..wakakkaa...Mr bean tetap ade...sampai lembik bean tu dia bawak ke hulu ke hilir...

Macamana agaknya nak buat anak kita ni bio taknak minum susu pakai botol?????bila kasi cawan..tak nak pulak nyusu..mamaD ni kalau boleh nak kekalkan danish minum susu sampai besar...susu kan byk khasiat...tapi bila dia taknak guna cawan...terpaksalah layannnnnn guna botol...ke danish ni nak tunggu ber"adik" dulu kot...baru dia matang sikit...wakakkaaaaa...lambat la gitu...kalau dulu sehari mesti 5 6 botol satu hari..tapi sekarang danish dah pandai...sehari 2 kali je dia mintak..sbb dia takut susu dia habis...mama tak nak beli...wakakkaaa..

Kalau korang ade petua2 yang boleh buat danish ni suka minum susu dalam cawan..meh la kongsi ngn mamaD yeeeee....
Adalah lebih baik,tinggalkan harta kepada pewaris anda..untuk masa depan anak-anak...daripada anda tinggalkan mereka dalam keadaan byk hutang dan bebanan...fikir-fikirkan la...
cepat bertindak insuranskan pendapatan keluarga anda...
Ingin daftar keahlian ecosway?? jom tgk produk2 ecosway di www.ecosway.com/home/my199699
just call me : 012-7442334 / email szulnorain@yahoo.com

Thursday, October 22, 2009

Percutian Kami di PD

KENANGAN TERINDAH DI TELUK KEMANG,PD
3D2N...BERSAMA KAWAN2...
LAYANNNNNNN......

MamaD paling suka permandangan kat sini..kat Rumah Api ni...

Hanya melihat sekitar kawasan je..tak dibenarkan masuk pun..uuuhuhuu

ni lah dia kawasan tmpat mamaD bercuti...dok apartment kat org gomen punya...he2..
murah jek..satu malam rm40 jew....semua kelengkapan ade..cuma yg kelakonya..tuala tak de!!
malam2 buta mamaD g round g beli tuala...wakakaaa
Masa untuk mandi mandeeeee..yahoooo...golap la kulit muka lepas ni..dah la panas giler...
Masa ni mamaD malu2 g nak g berendam...tgk la nnti...bio kasi danish mandi puas2 dulu..
Haa..tu dia..dah sampai ke tengah dah...ekekkeee..ngn cik dah sekali...Cik dah tgh mengimbangankan badan untuk berenang..ekekekekee..jgn mare haaa...

Malamnya kami buat BBQ...mmg hapening ler....
Cikgu Zali n Cikgu Raub tgh menunjukkan skill..hehheee...mamaD tau makan jek...
Perot dah lapoooo....Diaorang ni kalau dah berjumpa...bergosip je ler....kalah pompuan..wakkaaaa
Masa tu Kak Zila sempat lagi masak nasi goreng tu....kena pulak ngn air kopi panas..fuh!!!

sambil2 nak tunggu makanan siap...minah sorang ni...macam biasa la melayan facebook dia...uuhuuuuu..control ayu lagi tuuu..
Bergambar bersama di depan muzium..
My Happy family....mmmuuuahhhh!!



kat sini la mamaD malam2 buta merayau cari tuala,,,sempat jugak la rembat sepasang baju..heheee..


Aksi merajok kami tang tak berapa nak jadi..wakakaaa
Sesekali berangan gak hubby aku ni nak posing maut....wakakaa..

Ha...anak kesayangan mama papa ni...sempat lagi merembat kereta BEN10 kat uptown tu...pantang ade mainan ben10...mesti nak sebat...nasib baik murah jek...
bukan setakat tu je..kasut BEN10 pun berjaya danish ni sambar...
Apepun..percutian kami ni amat mengembirakan...semuanya lancar...alhamdulillah...
otw balik tu .mamaD sempat lagi singgah Tangkak tu....meronda ngn Cik Dah ler...
Beli Langsir ngn baju ela 2 pasang...heheheee....mmg murah...
nnti bila dah siap langsirnya...baru mamaD buat n3 baru ye....

Adalah lebih baik,tinggalkan harta kepada pewaris anda..untuk masa depan anak-anak...daripada anda tinggalkan mereka dalam keadaan byk hutang dan bebanan...fikir-fikirkan la...
cepat bertindak insuranskan pendapatan keluarga anda...
Ingin daftar keahlian ecosway?? jom tgk produk2 ecosway di www.ecosway.com/home/my199699
just call me : 012-7442334 / email szulnorain@yahoo.com

Permata Hati Kami

Yahooooooooooo!!!muka anak mama iras muka mama n papa!!!!ahaks!!

Rehat Sebentar...