Family MamaD

Family MamaD

Teman Setia mamaD

Note dr mamaD :

NOTE FROM mamaD :-

layari :- http://www.facebook.com/muslimahbijak.collections
dan jangan lupa bagi yang sedang cari2 kereta tuuu..leh lawati

~Dear Customers, please refer to our size chart before choosing the size for your T-shirt Muslimah.Thank you.

~Kepada pelanggan yang dihormati. Mohon rujuk carta ukuran T-shirt Muslimah sebelum membuat pilihan saiz. Terima kasih.

~Dear customers.To avoid confusion, we already taken out details for no stock T-Shirt Muslimah.

~Kepada pelanggan yang dihormati. Untuk mengelakkan kekeliruan, pihak kami telah mengeluarkan details bagi T-Shirt Muslimah yang telah kehabisan stok. Harap maklum.

~Dear Customers.Please take note that all sales is subject to stock availability.Muslimahbijak.com do not keeps all the designs and sizes at all time. We suggest that you check the design/size availability by clicking the link below the slide show.Thank you.

Friday, October 23, 2009

Botol susu tak habis2....

Dah lama tak buat n3 pasal anak bujang ku ini....
kali ni mamaD nak stori pasal danish dengan botol susunya...
tahun depan dah masuk tahun 6 dah tadika...
tapi tabiat danish ni tak jugak hilang2....
usia dah nak masuk 6tahun..tapi minum susu masih guna botol gak..
MamaD try gak kasi minum pakai cawan..
mak'ooiiii..liatnya la haiiiiii....dia nak minum...
kesudahannya...susu tu sejuk gitu je kat cawan...
pastu majok la...sampai ke malam tak nak susu...

dari botol kecik sampai la ke saiz botol besar.....Macam tu gak la gelagat dia...MamaD saje je belikan botol susu stail mcm ni...sbb ade byk gaya nak minum dia..leh pakai straw,leh nyonyot tanpa pakai puting...tapi danish tak nak gak..dia nak mamaD pasang yg guna puting gak....haiiii...nak wat mcmana ek??

Tengok la gaya danish bila nak minum susu...mcm org tak bersalah jek..takde perasaan malu dah...depan kawan2 pun selamba je minum susu pakai botol..wakakkaa...Mr bean tetap ade...sampai lembik bean tu dia bawak ke hulu ke hilir...

Macamana agaknya nak buat anak kita ni bio taknak minum susu pakai botol?????bila kasi cawan..tak nak pulak nyusu..mamaD ni kalau boleh nak kekalkan danish minum susu sampai besar...susu kan byk khasiat...tapi bila dia taknak guna cawan...terpaksalah layannnnnn guna botol...ke danish ni nak tunggu ber"adik" dulu kot...baru dia matang sikit...wakakkaaaaa...lambat la gitu...kalau dulu sehari mesti 5 6 botol satu hari..tapi sekarang danish dah pandai...sehari 2 kali je dia mintak..sbb dia takut susu dia habis...mama tak nak beli...wakakkaaa..

Kalau korang ade petua2 yang boleh buat danish ni suka minum susu dalam cawan..meh la kongsi ngn mamaD yeeeee....
Adalah lebih baik,tinggalkan harta kepada pewaris anda..untuk masa depan anak-anak...daripada anda tinggalkan mereka dalam keadaan byk hutang dan bebanan...fikir-fikirkan la...
cepat bertindak insuranskan pendapatan keluarga anda...
Ingin daftar keahlian ecosway?? jom tgk produk2 ecosway di www.ecosway.com/home/my199699
just call me : 012-7442334 / email szulnorain@yahoo.com

8 comments:

MaMaSyAzA said...

okla tu baru 6 tahunkan...anak su si ami tu dulu..sampai darjah 2 dok isap susu dlm botol..lagi haru...puas ku pujuk tp tak berjaya..akhirnya dia yg malu seniri bila org lain dah tak isap susu dlm botol...biarkanlah dia isap..sampai masanya berubahla dia..insyaallah

adianiez AIDA said...

aida pun bleh share if ada tips kat sini. nurin baru nak masuk 5 thn. so, ok lagi la kot. but, at one time perlu gak diputusbotolkan...
aida pun gitu, selagi dia nak minum susu, selagi tu aida invest utk susu dia.

nana said...

msti la mk anjg...ape gne ade wreless dlm blek tp x mnfaatkn...hehehe....
pas ni nk bt fb lak...
tgk la klw rjn....
ade kwn kte tgk blog mk anjg gk sbb mse tu kte tgh bkak...die kte pk anjg hnsm..mk anjg cntk..sgt ssuai.....p2 kte kate tgk la ank sdare die...wakaka....ops...kmbg sgt lak udah ler....hehehe...

ainazliena said...

sama ler ank kite 5 thn still nk guna botol..ada org kata taruk lipas plastik dlm botol susu tu..tp x try..kesian..

Mama-Danish & Sarah said...

danish pun sama gak, sampai skang menyusu botol...

kat skull dah kurang menyusu sbb tchr dia bg susu dlm cawan...

tak tau la sampai bila tabiat ni nak berhenti...

Ena Qalinsya said...

huwaaa samala ngan anak Ena si Kakak tu... tp dia reti plak malu kalo dpn kawan2 atau dpn kazen2 dia.. rela tak isap susu tp bila dia jek, dia isap la.. bila kawan2 tanye, ena terpaksa tpu kata Kakak dh tak isap susu, takut dia kena ejek huhuhu

Mama Qaseh said...

Tkpelaa Yang yg pnting dak hencem ni still masih nk minum susu kan..
Bgus dan byk khasiatnya tul tak..
Pasal botl susu tu tkpe slowly nnti dia sndiri yg tknak bila dh msuk skolah tgk kwn2 tk menyusu dlm botol..

CuTeMiUt78 said...

eemmm kira ok la kan botol camtu... tak berapa nak segan sgt.. ala2 cam botol air gitu..
nak gak la cari camtu tuk mirul..

takpe la.. at least dia nak minum gak susu kan.. dari tak minum terus

Permata Hati Kami

Yahooooooooooo!!!muka anak mama iras muka mama n papa!!!!ahaks!!

Rehat Sebentar...