Family MamaD

Family MamaD

Teman Setia mamaD

Note dr mamaD :

NOTE FROM mamaD :-

layari :- http://www.facebook.com/muslimahbijak.collections
dan jangan lupa bagi yang sedang cari2 kereta tuuu..leh lawati

~Dear Customers, please refer to our size chart before choosing the size for your T-shirt Muslimah.Thank you.

~Kepada pelanggan yang dihormati. Mohon rujuk carta ukuran T-shirt Muslimah sebelum membuat pilihan saiz. Terima kasih.

~Dear customers.To avoid confusion, we already taken out details for no stock T-Shirt Muslimah.

~Kepada pelanggan yang dihormati. Untuk mengelakkan kekeliruan, pihak kami telah mengeluarkan details bagi T-Shirt Muslimah yang telah kehabisan stok. Harap maklum.

~Dear Customers.Please take note that all sales is subject to stock availability.Muslimahbijak.com do not keeps all the designs and sizes at all time. We suggest that you check the design/size availability by clicking the link below the slide show.Thank you.

Tuesday, September 8, 2009

Persiapan Raya MamaD

salam semua....

Pejam celik...dah nak hampir dah Hari Raya...
seronoknya...!!!!!!
DAH SIAP SHOPING KE KORANG?????
mamaD belum lagi....hehheee...
suka last minit...cari sekali gus...ekekeee
Tak sabar betol nak balik kampung
kebetulan tahun ni semua adik beradik mmg turn umah mak mamaD
wah...meriah la raya tahun ni..
ada kol 2 3 pagi tak tido lagi nnti....
dok berbual...pastu gelak mcm tak ingat dunia...he2
Paling seronok,Puasa yang akhir tu...
mcm2 benda nak buat...
mamaD ni lagi la...kalau boleh badan ni dibahagi dua...mcmama agaknya
apa tak nye...umah mak ngn mak mertua dekat beno...
tak tau nak tolong yang mana...wakkakaaaa...
kat sana best...kat sini best.....
Biasa raya mak mamaD akan buat BURASAK tau....
makanan orang BUGIS.....korang tau tak...???
ni la dia BURASAK...beras dicampur ngn santan ngn garam sikit...
kalau tak buat ni...mau adik beradik mamaD meraung la pagi raya tu...wakaaa
ni pic masa raya tahun lepas...banyak kan sekali buat..he2..
yelah...adik beradik mamaD 8org...semua nk bawak balik nnti...
belum jiran lagi...besan lagi.....mmg tak cukup la....
Inilah rupenya bila dan siap diangkat...rebus nk 6 8 jam gak tu....
mmg keje abang2 mamaD la yg uruskan kat dapo...he2..
Jeng..jeng..jeng.... dah ready untuk di santap!!!!!!!
pergh!!!sedap tau...dpt cecah ngn sambal kacang ngn ayam masak kicap...
mmg tak pandang kiri kanan la jawapnya..
ketupat pun mamaD tak pandang tau...wakakaaa

Tgk tu....lauk dia sampai tak nampak langsung dah burasaknya..wakkaaa...lapooo no ni...!

Ok lah..kita lupakan pasal BURASAK tu dulu... ni nak habaq pasal bab2 shoping la ni... byk betol lagi persiapan yang harus mamaD settelkan...maklumlah mmg tugas mamaD kira bajet dan nak beli apa yg patut..hubby cuma tau kuarkan ongkosnya aje!!! so.kena hati2 la..jangan masa pagi raya..tu tak de...ni tak tak lengkap....wakakaaaa....

Dalam minggu ni,mamaD nak settlekan amik baju raya kitaorg kat tmpat yg kitaorg tempah tu,harap2 dah siap la semua....pastu nk pastikan kuih muih yg mamaD order tu semua dah ada..pastu nak cari kasut raya kami bertiga pulak...Baju raya danish ngn papa mcm tshirt ngn Jeans tunggu lagi 4 5 hari lagi nk raya..baru settlekan...ni nak g cari lampu lap lip la ni...heheheee....biar meriah sikit depan umah mamaD tahun ni...wakkaaaa...

KORANG PULAK MCMANA???DAH READY KE SEMUA PERSIAPAN???


Adalah lebih baik,tinggalkan harta kepada pewaris anda..untuk masa depan anak-anak...daripada anda tinggalkan mereka dalam keadaan byk hutang dan bebanan...fikir-fikirkan la...
cepat bertindak insuranskan pendapatan keluarga anda...
Ingin daftar keahlian ecosway?? jom tgk produk2 ecosway di www.ecosway.com/home/my199699
just call me : 012-7442334 / email szulnorain@yahoo.com

9 comments:

syahadah said...

windu gn mama d ni tau..dah lama tak burak..first time tgk burasak tu ..mcm kita ketupat jek..tp ni campur santan sekali..mcm nasi lemak plak.ekekeke!!persiapan ghaye??kita blumla mama d..fulus habis..wakakaka

Mama Qaseh said...

Wah Burasak...
Syedaaapnya saya pn pndai mkn tau Yang..
Kalau dkt leh kecek ckit kan..Tp tk pndai buat n tk pnh masak Burasak ni kt rmh.
Biasanya kt rmh saya wat ketupat aje..
Shopping Raya..h tggal dlm 20% jer lum settle..
Yg len InsyaAllah dh siap Yang hehe

ninie's corner said...

sodap nyer.......... lapar la pulak......tp pose tau.......

iedaLUVsham said...

wakakak!!! sama la ngan family ieda, kalo mlm raye mmg tak tdo, kadAng berkaroke smpai pagi, hehehe!!! ayah ieda je tdo coz soknyer dia nak drive lik kg, huhuu!!! tak pernah makan tuh, nnt nak try la kalo g umah mamaD, bley x? hehehe!! ;)

Mama-Danish & Sarah said...

burasak tu lebih kurang ketupat jugak ke kak???

pembalut dia buat dgn apa tu??

pakaian anak2 dah settle sume, tinggal nak carik baju melayu danish jer sbb yg ditempah tak siap..huhuhu...

ain punya tinggal nak ambik kat tukang jahit....t-shirt abahnya jer la yg belum berbeli...

$WeeT HoNeY said...

hai...
mamaD... kat umah kite pun samalah... burasak ni dah jadi hidangan utama, ketupat dah jatuh no.2... nenek kat blkang umah dah siap potong kan pucuk daun pisang tok kitorg.. kalo kitorg tak dtg amik, nanti dia soh cucu dia anto ke umah... hehheee...
tak sabo nyer nak mkn burasak ni...
tp kalo family ina mkn ngan ayam masak merah or udang sambal.. peehhh....
bleh meleleh ayolio ni bila citer ni...

Gieyana said...

hmmm..x pernah mkn lg nih..kang kalau saya terjah Johor..jgn lupa buatkan utk sy yer..:)

x pon, post ar mai penang nih..kekeke

MaMaSyAzA said...

wahhh..nilah first time tgk burasak...mesti sedapkan...kat umah pun ntah nape kali ni lampu lip lap tak pasang pun lagi...sang suami cam tak dak mood aje nak pasang...tak larat kot...

CuTeMiUt78 said...

eemmmm klu jawa kan.. tak silap la.. panggil burasak tu.. lepet tau.. bukan lepat pisang tu..

Permata Hati Kami

Yahooooooooooo!!!muka anak mama iras muka mama n papa!!!!ahaks!!

Rehat Sebentar...