Family MamaD

Family MamaD

Teman Setia mamaD

Note dr mamaD :

NOTE FROM mamaD :-

layari :- http://www.facebook.com/muslimahbijak.collections
dan jangan lupa bagi yang sedang cari2 kereta tuuu..leh lawati

~Dear Customers, please refer to our size chart before choosing the size for your T-shirt Muslimah.Thank you.

~Kepada pelanggan yang dihormati. Mohon rujuk carta ukuran T-shirt Muslimah sebelum membuat pilihan saiz. Terima kasih.

~Dear customers.To avoid confusion, we already taken out details for no stock T-Shirt Muslimah.

~Kepada pelanggan yang dihormati. Untuk mengelakkan kekeliruan, pihak kami telah mengeluarkan details bagi T-Shirt Muslimah yang telah kehabisan stok. Harap maklum.

~Dear Customers.Please take note that all sales is subject to stock availability.Muslimahbijak.com do not keeps all the designs and sizes at all time. We suggest that you check the design/size availability by clicking the link below the slide show.Thank you.

Saturday, July 11, 2009

contest RUMAHKU SYURGAKU

Assalamualaikum!!!!!
JOM CEPAT!!!!JOINT CONTEST NI!!!!!!!

Atas permintaan..tak de rumah yg cantik...
semua kata umah dia buruk jek...uuhuhuuuu....
ye lah tu....
MAKA mamaD setuju la nak tukar topik contest ke
cantik ke BURUK!!!!
di sebabkan blog mamaD ni masih lum ramai member...he2
dan disebabkan mamaD ni byk kelapangan masa...ekekkeee...
takde keje...cari keje.....
Biasa kita tgk share gambo muka je kan..
sesekali kita share sudut di rumah kita pulak....
PASTU SUDUT YG PALING BURUK PULAK TU....

so, secara rasminya....
mamaD nak rasmikan satu contest untuk kawan2 blogger
yg dah sedia ada..dan yg bakal mjadi kwn baru mamaD
untuk sama2 memeriahkan contest anjuran mamaD yg suka deco2 ni...
apa lagi...yg ingin join
"CONTEST RUMAHKU SYURGAKU"
sila lah..dan jangan lupa sebar2kan pada kawan2 anda ye...he2


Syarat-syaratnya......


1. Korang mesti dah jadi followers http://www.mamadanish78.blogspot.com/
2. Makesure dlm bloglist/blog roll korang ade link mamadanish78,
pastu...uploadkan banner contest kat sidebar blog anda.
3. Join contest yg mamaD namakan 'CONTEST RUMAHKU SYURGAKU'

Kaedahnya..

1. Buat satu entry dlm blog masing2..
Snapkan sudut yg paling BURUK!!!
yg ada di rumah anda....
snap satu sudut je tau...
jgn seluruh rumah tu pulak korang snap....ngelat..
tak kisah la..area bilik tido ke..bilik air ke..bilik si comel ke...
ruang tamu tmpat anda selalu lepak ke...laman rumah ke..
dinding umah ke...tak kisah..
yg ptg sudut tu adalah sudut yg paling memeningkan kepala anda....
nak tunggu ada bajet..baru leh decokan..wakakaa
sudut tu mesti nampak real..comot dan tah apa2...
Haa..Banner kat atas tu sbgai contoh...
nilah sudut yg paling mencacatkan rupa rumah tanggaku ini...
tak tau nak wat camne dah...
ye lah..umah 2tingkat
bawah takde bilik...takde stor!!
pastu hubby selalu nak tido kat ruang tamu..
tido bilik panas katanya..
ppssssttt!!!bila la nak dpt econ...ekeke
terpaksalah kena ada stanby bantal,selimut,segala
mcm kat ruang bawah ni..
nak simpan kat atas..loteh pulak nak turun naik tangga...
beginilah rupenya..kalau org dtg kan..malu jek..
nampak segala bantal tu kat tangga..
nak wat mcmana???nak pecah belakang buat stor/bilik
bajet tak cukup lagi...
terpaksa lah..buat2 tak nampak je sudut tu....

2. Sertakan sekali dalam entry tu..

**Nama korang :
(samaran ke name penuh tak kesah)
dan area tmpat korang tinggal.

**siapa yg buat sudut tu jadi seburuk itu??:
anda ke.hubby ke.mak anda ke..si comel anda ke??

**Apa cerita disebalik sudut buruk tu...?:
mesti rumah sndiri tau...jgn tipuuuu!!!..
tak syok la main tipu2 nikan...

4. PERINGATAN :
Pastikan hanya satu gambar sahaja tuk satu penyertaan,
(so korang kena konfemkan betul2 mane gambo yg sesuai)
tapi kalau nak uploadkan byk2 pun takpee...
leh la kita share dan gelak sama2...wakakaa
nnti mamaD pilih...mana yg mamaD kenan..he2

5. Dalam entry itu pastikan anda link kan ke mamadanish78 ..

6.Bila dah siap..tinggalkan komen di entry ini.

Tarikh tutup penyertaan :
1hb julai 2009 hingga 15hb Julai 2009.
(so ade lebey kuwang 15 hari..
sempatla kot...mana2 yg nak ddi snap sudut yg memeningkan kepala anda tu...)


PEMENANG
Pemenang akan ditentukan oleh mamadanish sendiri...hehehee...
mata dan minatku mjadi saksi ni...wakakaaa...
(akulah yg berkuasa!!!hahaha...ade aku kesah!!wakakak)

HADIAH?????

Korang nak tau ke hadiahnya ape?? eh mestilah nak kan..
Oleh kerana contest ni untuk sudut2 rumah paling BURUK!!!...
so hadiahnye SUPRISE!!!!hehehheeee...
tp takde la yg beso2...mcmana nak post kan nnti...wakakaaa
yg comel2 jek...mcm jalan2 cari makan tu...wakakaaa..
yg ptg kenangan dr mamaD untuk PEMENANG....

ermm apa kata kita rahsiakan dulu apa hadiahnya... ekekekekeke..
ok ok... ekceli hadiah ni tak seberapapun..
cume sebab dah alang2 mamaD ni rajin beli benda ni..
so aku rajinla jugak (yooo lah tuu...)


nak memberi kt korang2 pulak..
Hadiah berupa..
eric leong dtg umah korang...renovate..dan korang kena bayar sendiri..... wakakaaa

sowi melawak yg melampau je tuuuuu...

selamat menSNAP SUDUT YG PALING BURUK di rumah anda....:)
JANGAN SEGAN SILU....


Best regards,
szulnorain78
Agent Insurans

Great Eastern Life - Insuranskan pendapatan anda sekarang..!
Dptkan Kad medikal hnya RM1 sehari untuk dptkan nilai kad RM60K setahun,Kos Rawatan serendah 10% dr kos yg tpaksa kita tanggung di Pakar.. (Co-ins 10% Maks 500.00).
plan anak:-rm60,rm120,rm150-siap medikal kad plan dewasa:-rm130,rm150,rm180,rm200-siap medikal kad
tel.:0127121230 @ 0127442334 / szulnorain@yahoo.com
http://www.tagged.com/szulnorain78

68 comments:

ninie's corner said...

ade contest ye.....tp tak de sudut yg menarik kat rmh tu.....mcm tongkang pecah ye le.....

Gieyana said...

Walaaa...Mama D pon nak wat contest gak yer...umah kita x cantik..psl byk lukisan2 kt dinding so segan ar nk joint..kita jd pemerhati sudah ler..

Mama Qaseh said...

Wah Yang..wat contest jgak yea..menarikkk nie..leh join nnti..

syahadah said...

alahai mama D..umah kita buruks laaa...hik hik hik

Mama-Danish & Sarah said...

tunjuk la deco rumah mamaD dulu...nak tengok ni.

mama tisya said...

alahai tkde umh sendiri cz dk gilir2 jp kt umh mama jp kt umh makmertua..so tkleh ler join...uhuhuhuhuh

miezaniera said...

hmmm macam menarik je bunyinye..contest ni lain dari yang lain..akan ku war2 kan hehehe ;D

mamadanish78 said...

alaaaa..apa yg dimalukan...
tak kisah la buruk mana pun umah kita...yg ptg...itulah sudut yg paling kita suka..he2...
layannnnnn.....
tisya..tak kisah,yg ptg tisya tinggal kat umah tu...leh la joint...jgn copy umah kwn2 ngan sdara mara udah lerrr...wakkakaa

CuTeMiUt78 said...

wow weeii... ada contest yo.. emmmm cam menarik gak ni.. okies akan kucuba utk menyertainya :D

AkMa said...

wowww..menarik contest mamaD ni..tingin nak join gak tp kena deco umah dulu le nampaknye..hehehh

niza said...

rumah ku mmg btul2 umah org sewa punye...so idokla berdeco2 bagai kan...ater umah org kan....uhuhuh..

mamadanish78 said...

tq pada yg nak join tu yeee...
niza...rumah sewa pun tak pe...yg ptg kita dok situ..
mesti ada satu part kat umah niza tu yg spesel bg niza kan...??
meh la join...he2
ak semestinya nak deco mcm eric leong tu...wakakaaa

~zuraiwan~ said...

wah mamaD ada contest umah la ek...kekeke..cantik la sudut deco mamaD tu...kite umah flat, x dpt la nk buat sudut bkebun tu..huhu...nk join pun..kena cari sudut mn yg elok ni..

mama tisya said...

oo bole jugak ye even tkde umh sendiri..nanti nk send gmbr home deco mama ku...ok nanti kita wt entry ye..adiah utk brp org pemenang ek...:-)

mamadanish78 said...

mamatisya..
kena tgk penyertaan dulu le..he2

mama tisya said...

ok tq for reply...sure cantik umh mamaD cz suka deco2..umh sendiri best ler...bila ntah mama tisya nk dk umh sendiri...uhuhuhu...update ler lg gmbr2 homedeco mamaD..nk nengok

mamadanish78 said...

tak pe la..mamatisya,,pelan2..kay...yg ptg rumahtangga kita bahagia...tu pun dah cukup kan...?
umah mamaD biasa2 jek...lgpun baru 6thn kawin...so,masih nak bertatih2 lagi...
rasanya ada kot kat list mamaD tu..kat rumahku syurgaku...
tp tu semua pic2 lelama..lom update lagi..he2..tp leh la layan...wakakaaa

Yan said...

aiyoo tak penah deco umah lg..
lum ade bajet... sok dah ade bajet.. yan cube deco eh..

ish ish igt tadi eric leong dtg umah mamaD

| Krsty Pinky | said...
This comment has been removed by the author.
Mamamanja said...

aduhai... umah flat yang sekangkang kera.... barang2 pun main sumbat mana yang dan jerk ler.. xde le deco2 nih.

so maknanya...x dapek la den nak join huhuhu

siti nurbaiya said...

nak join tapi umah tak cantik la... :(

Yan said...

kak.... awat tak wat cam eric..
pilih sudut plg buruk..
then akak pilihla tuk decokan?? wakakaka. boleh gitu??

next contest eh... idea bernas ni...

mamadanish78 said...

ok lah..ok lah....
atas pmintaan ramai...
mamaD setuju untuk tukar tajuk contest..
dari sudut yg cantik...kepada sudut yg paling buruk...amacam??
ada setuju...wakakkaaaaaa

aina said...

nk masuk la contest sudut plg buruk ni..mlm ni gak amik gambo..

Mama-Danish & Sarah said...

leh join ni....nanti nak snap gambo dulu erk.

mamadanish78 said...

OK....JOM KITA TGK SUDUT SAPA YG PALING BURUK...WAKAKAKAA...

~zuraiwan~ said...

wahhh tgk sudut yg tburuk lak...kekeke

CuTeMiUt78 said...

alamak dah bertukar menjadi sudut paling buruk plak ke.. baru nak publishkan deco umah kita yg biasa2 je tu... aaiiisshhh.. ni kena la buat n3 baru..

kakyong said...

nak join.. tp sudut rumahku memang byk yg hodoh & sakit mata, takdan nak mengemas...

ninie's corner said...

dah tukar contest ye.....

Mama Qaseh said...

Hehe bru ke buruk lak ea yang..
T lek umah riki2 mna sudut yg tburuk yea hehe

miela77 said...

wah contest lagi...apa sudut terburuk...wah kalau nak diikutkan confirm ada yang sdg memeningkan daku..sudut kerja cik abgku...valid ke ek..nanti daku snap n hantar entri bila my entri post dah ok...nak join....

mamadanish78 said...

ok..miela77..
mamaD tunggu yeee...
dan semua2 yg dah wat n3 ni....tlg bgtau mamaD tau....slmat mensnap..

mama tisya said...

alahai dh tukar plak ye...br je snap umh mamaku utk contest home deco tp dh tukar sudut terburuk plak tk jd la msk

UmmiQaisara said...

1st time merayau ke blog nie.salam perkenalan! Ade contest..insyaAllah nak join..

| Krsty Pinky | said...

mak aih..ada jugak tu ptandingan cmni..
malu nk join skaki..hahaha

hadina said...

herm..mane2 sudut pun boleh ek..bilik stor boleh ke mamaD? :)

iedaLUVsham said...

beshh!!besh!! nak join gak!! salam kenal tuan umah =)

mamadanish78 said...

salam kenalan ummiQais...
meh la join sama...:)

hadina..stor???hahahaaa...tak acila kalau stor....dah trg2 la buruk...

salam kenal kembali ieda...:)
meh la join sama...

iedaLUVsham said...

MAMADANISH, NNT KALO DH SIAP IEDA BG TAU EK ,HEHEHE!! =)

Ahliahnizam said...

Waaa, buleh join ni. Kat bilik belakang tu dah macam tongkang pecah dah. Sat gi nak pi amik gambo, nak join la .. jgn pengsan tgk udah lee.... akekekeekke :D

mamadanish78 said...

ok...ahliah..mamaD tunguuuuu...

Ahliahnizam said...

Mamadanish78,
Haa .. dah siap dah entry pasal contest ni. Punyer le semangat, sampai 2 keping saye tempek. Pilih la yg mana idaman kalbu ye ... akekekeke ;D

http://akupunyercerita.blogspot.com/2009/07/contest-rumahku-syurgaku.html

miela77 said...

Akhirnya daku berjaya gak wat entri utk participate dlm ur contest...nie linknyer

http://miela77.blogspot.com/2009/07/contest-rumahku-syurgaku.html

Harap2 daku x memalukan diri sendiri...huhuhu

Ahliahnizam said...

Haa ... dah buat dah entry pasai contest ni. Saye ade tempek 2 kpg gambo .... semangat tuuuu :D

So, pilih2 la yg mana idaman kalbu yee .. keh keh keh ....

http://akupunyercerita.blogspot.com/2009/07/contest-rumahku-syurgaku.html

mamadanish78 said...

ok..mana yg dah publish n3 tu...
mamaD dah tgk dah..
yg lain2 tu cpt2 ler publishkan...hehehe....

syahadah said...

sudah tukar kah...MAMA D..tunggu saya snap mlm ni..baru tahu ni...contest dah tukarr..

Ibu Ayra said...

dah join... jemputla tgk...

http://rosrusli.blogspot.com/2009/07/contest-rumahku-syurgaku.html

mamadanish78 said...

ok sya..mamaD tunggu yee....

ibu ayra...mamaD dah terjah dah....:)

iedaLUVsham said...

yuhuuu mamaD, sila lah terjah sudut umah saya yg buruk saya 2, hehehe!!! kalau ada ape2 yg kurang, bg tau ek ;) http://iedaluvsham.blogspot.com/2009/07/contest-rumahku-syurgaku.html

mamadanish78 said...

ok..ieda...mamaD da terjah dah...tunggu keputusan yeee...
ganazzz2 btol..sudut2 korang ni..wakakaaa..

T.H said...

I am taking part ni :)

blog kat http://thcorner.blogspot.com/2009/07/contest-rumahku-syurgaku.html

byk barang betul bilik i :)

syahadah said...

mama D..dah snap dah..jom gelak sesama...http://syahadah79.blogspot.com/2009/07/contest-rumahku-syurgaku.html

Mamamanja said...

dah tempek dah entry sudut yg huduh tuh
sila terjah
http://mamamanja79.blogspot.com/2009/07/contest-rumahku-syurgaku.html

moh join contest MM plak

ZiE FauZi said...

salam...saya pun ada join gak contest ni..nti jenguk2 la yer

http://fztogether.blogspot.com/2009/07/contest-rumahku-syurgaku.html

mamadanish78 said...

OK..MAMAMANJA N ZIE FAUZI
MAMADANISH DAH TERJAH DAH UMAH KORANG..:)

Anonymous said...

Konichiwa.salam kenal tuan rumah.wahhh...bestnye baca blog mmd ni.sudi2kan lah jemput kerumah sall...http://salldann.blogspot.com

CuTeMiUt78 said...

okies.. mamaD ni link kita pasal contest ni..

http://cute-miut78.blogspot.com/2009/07/contest-rumahku-syurgaku.html

harap memenuhi syarat la ya.. :D

ainazliena said...

Salam..Mama D..jom jenguk...

http://ainazliena.blogspot.com/2009/07/contest-rumahku-syurgaku.html

mamadanish78 said...

ok...aina n mamacute78..
mamaD dah terjah dah...he2..

Yan said...

http://mayaqarmyla.blogspot.com/2009/07/contest-rumahku-syurgaku.html

ni link yan

karipapsayur said...

x terlewat i nak join kan? Pkul 4am tuhh buat entry nihh!

http://karipapsayur.blogspot.com/2009/07/contest-rumahku-syurgaku.html

TQ

sharewithOya said...

salam mamaD yang rock... hehehe..
saya amat la suker nak join walaupun last minit... silalah lihat entry yang saya wat tu....mamaD panggilm saya oya jer pun boleh..
tq for contest...

http://sharewithoya.blogspot.com/2009/07/contest-rumahku-syurgaku.html

mamadanish78 said...

ok..yan,karipapsayur n Oya..
mamaD akan terjap jap lagi...tungguuuuu:)

sharewithOya said...

tq mamaD
selamat membuat keputusan...

IZAN ISHAK said...

salam kenal ye mamaD. izan masuk contest ye...last2 minit gitu...

IZAN ISHAK said...

salam kenal mamaD. izan dah link kan contest tu kat sini.

http://diariummi.blogspot.com/2009/7/contest-rumahku-syurgaku.html

dah last2 minit ni...cepat!

SyahNur said...

uwwwaaa... x sempat nk join!

Permata Hati Kami

Yahooooooooooo!!!muka anak mama iras muka mama n papa!!!!ahaks!!

Rehat Sebentar...