Family MamaD

Family MamaD

Teman Setia mamaD

Note dr mamaD :

NOTE FROM mamaD :-

layari :- http://www.facebook.com/muslimahbijak.collections
dan jangan lupa bagi yang sedang cari2 kereta tuuu..leh lawati

~Dear Customers, please refer to our size chart before choosing the size for your T-shirt Muslimah.Thank you.

~Kepada pelanggan yang dihormati. Mohon rujuk carta ukuran T-shirt Muslimah sebelum membuat pilihan saiz. Terima kasih.

~Dear customers.To avoid confusion, we already taken out details for no stock T-Shirt Muslimah.

~Kepada pelanggan yang dihormati. Untuk mengelakkan kekeliruan, pihak kami telah mengeluarkan details bagi T-Shirt Muslimah yang telah kehabisan stok. Harap maklum.

~Dear Customers.Please take note that all sales is subject to stock availability.Muslimahbijak.com do not keeps all the designs and sizes at all time. We suggest that you check the design/size availability by clicking the link below the slide show.Thank you.

Wednesday, July 22, 2009

PATUTKE AKU TERUSKAN..????

haruskah aku curi masa danish untuk kerjaya ni??aku tak leh terima bila org lain kena jaga danish...susah aku nak percaya...uuhuuuuu

SALAM SEMUA..
Sejak semalam lagi mamaD ada masalah sikit
Masalah ni sentiasa bermain dipikiranku sampai le ari iini...

NAK CEBURKAN DIRI DLM PERNIAGAAN @ TERUSKAN JADI SURIRUMAH SEPENUH MASA??????

eerrrmmm...macam ni ceritanya...
ni nk bgtau korang la..

MamaD surirumah sepenuh masa..sambil2 tu mamaD jaga anak buah mamaD..sebaya ngn danish,satu sekolah lagi..mmg dah jaga dia dari umo 3thn lagi...skrg dah 5thn dah..Tapi nabil ni lain sikit..dia autisma..korang mesti taukan autisma tu apa??mmg susah sikit nak jaga dia..tp tu dulu la...sblum mamaD tren nabil ni...sekarang ni dah mudah sikit jaga nabil ni..sbb dia dah terima semua arahan dari mamaD..so,tak byk masalah nak jaga dia...tapi kalau ngn org lain..haiii..tak tau la..mcmana..?

Masalahnya sekarang,mamaD ni dapat offer bukak kedai Cosway..Kedai tu atas nama MamaD sendiri..share ngan abang long mamaD..kira peluang la ni kan..untuk diri mamaD sendiri mengubah hidup yg sedia ada...maksudnya..mamaD ni kan just duduk rumah,jaga anak..sambilan jual insurans...tu jelah..

Nak diikutkan..mamaD dah selesa dengan kehidupan sekarang..takde nak pening2 kepala lagi..nak tu nak ni...

TAPI!!BILA DAPAT OFFER MCM NI....Fikiran mamaD jadi tak menentu...nak amik peluang ni ke atau tak..sbb PELUANG HANYA DATANG SEKALI...pastu ianya dapat sokongan dari abang sendiri...

Bila dapat peluang mcm ni...kiranya berubah la,,cara hidup mamaD lepas ni...yelah,bila dah ada bisnes bukak kedai ni..kena lah masa tu lebih sikit ke arah kedai tu...Sebelum bukak kedai...mamaD kena IKUT KURSUS...AMBIL EXAM..BELAJAR CARA2 BISNES,KENAL PRODUK...

Pastu dalam masa 2 3 bulan ni...mestilah kena g kursus..yg mamaD tau setakat ni kena g kursus kat KL SELAMA 2 MINGGU...ooohh my god!!!kena tinggalkan danish ke???uuhuhhu...kami mana biasa bpisah??TAPI TU SEMUA LEH SETTLE KOT???

TAPI YG MJADI MASALAH AKU SEKARANG NI...NABIL TU LA...

Serba tak kena aku dibuatnya...nak bgtau akak yg aku tak dapat nak jaga anak dia lagi..masa aku tanya akak tu pun..dia dah macam monyok jek...

sapa nak jaga anak dia lepas ni...??sbb anak dia tu lain sikit...so,risau la nak bg org lain jaga..uuhuhuu..mmg maslaah ni nampak kecik...tp sensitif la juga kan....

TAPI KALAU AKU TAK TERIMA OFFER NI...
SAMPAI BILA AKU NAK JADI MCM NI...
AKU PUN NAK JUGAK BEKERJA...LEBIH2 LAGI DAPAT BISNES BUKAK KEDAI SENDIRI...MAKSUDNYA..AKU YG URUSKAN BISNES NI...PASTU DAPAT BONUS LAGI SHARE NGN ABANG...KIRA BAGUS SANGAT LA TU...

MACAMANA AKU NAK BUAT NI......HARUSKAH AKU TUKAR CARA HIDUP AKU YG SEDIA ADA NI...DUDUK RUMAH...JAGA ANAK..MASA YG BYK FREE TU AKU JUST SUKA2 MAIN INETENET...

ATAU..AKU HARUS KELUAR MULA HIDUP BARU...?
AMBIL PELUANG TU..G KURSUS...
MASA AKU SELAMA 2 3 BULAN NI KENA FOKUS KAT BIDANG NI..
KENA KORBAN SIKIT LA...MASA NGN ANAK DAN SUAMI..
PASTU LEPAS PAS EXAM..
LEH BUKAK KEDAI..
AKU MMG CADANG NAK BUKAK KEDAI TU..DEKAT PERUMAHAN UMAH AKU JUGAK..
SO SENANG LA...

SO..MCMANA EK???HARUSKAH AKU AMBIL PELUANG TU????
ATAU AKU TERUSKAN KEHIDUPANKU MCM BIASA SEKARANG NI...???
TAPI AKU AKAN HADAPINYA DGN TENANG..SBB BENDA NI PUN DATANG SECARA TIBA2...AKU TAK PIKIRPUN NAK KE ARAH NI SBNARNYA...

PTG NI ABANG AKU SUH AKU PEGI TGK DULU SYARIKATNYA...
LEPAS TU BARU LAH AKU LEH BUAT KEPUTUSAN...



Adalah lebih baik,tinggalkan harta kepada pewaris anda..untuk masa depan anak-anak...daripada anda tinggalkan mereka dalam keadaan byk hutang dan bebanan...fikir-fikirkan la...

cepat bertindak insuranskan pendapatan keluarga anda...
just call me : 012-7442334 / email szulnorain@yahoo.com

17 comments:

Gieyana said...

ni ibarat di telan mati mak di luah mati bapa...nak bagi nasihat pon x tau nak nasihat apa psl dua2 penting kan...apa kata Mama D sembahyang minta petunjuk dr Allah...Insyaallah Mama D dpt petunjuk dr Nya..all the best!

CT said...

salam mamaD,
both pun susah nak lepaskan...bukan senang nak lepas anak yg dijaga pada org lain tambah2 anak yg istimewa mcm nabil tu kan...
and susah juga nak lepas peluang untuk kita tambah rezeki..

so mcm Gieyana suggest, buatlah solat sunat istikharah, moga Allah berikan yg terbaik buat semua insan yang terlibat dalam keputusan mamaD..

wish ya all d best..

ILA said...

fikir baik2 n think baik buruknya..tanya pendapat hubby..n yg penting,ape yg kita mahukan n ianya tidak memberi kesan negatif pada family...chaiyokkk

ninie's corner said...

Alhamdulillah.....rezeki Allah.... biasa nyer, peluang akan dtg sekali jer..... kedua2 bidang pun bagusss.....ade kelebihan & kekurangan....., Ninie pun sependapat dgn Gieyana..... lebih baik mamaD sembahyang sunat utk diberi petunjuk.....InsyaAllah, mamaD akan dpt jawapan nyer...... Tak salah berkorban utk kebahagiaan bersama di masa akan dtg.....good luck.....

ainazliena said...

2-3 bln je..x lama..peluang jgn dipersia2kan...sbb biz sendiri camtu still bole jaga anak..lain la keje opis mcm aina ni..
mcm ada nmpk cosway baru bukak kt tepi econsave la..perasan x?

ummi afifah said...

kompleksnye masalah.. kadang2 asyik fikirkan org lain, ada tak org yg fikirkan kita? Semoga Allah mempermudahkan urusan mamaD ye..

miezaniera said...

betui3..mintalah petunjuk dari Allah kerana hal ini melibatkan ikatan kekeluargaan dan masa depan..2 2 nya sgt penting.apapun semoga Mama D hadapi dgn sabar dan tabah..;D

ninie's corner said...

MamaD, dtg ke teratak Ninie..... ade award utk MamaD.....tk.

~~ciklinn~~ said...

pada linn kan mama D tak salah mencuba dulu.... lg pun keje sendrik kan so leh bahagikan masa sendiri...

huhuhuhu linn pun dah rasa lonely sgt2 duk kat umah nie.. huhuhuhu tingin gak nak carik sesuatu supaya linn sibuk..

syahadah said...

susah jugak nak bg idea ni..kalau bukak apa salahnya..ni nak berkursus 2 bulan plak tu..susah jugak ni..dlm dilema...tp apalah kiranya nak kira 2 bulan tp boleh hidup selesa 20 tahun akan dtg..apapun saya sokong keputusan mama d

Mama Qaseh said...

Yang..sya sgttt laa myokong tuk terjun ke dunia bisnes..peluang dtg hya sekali tau..kdg2 dlm hidup nie kita kna pentingkan diri sdiri demi tuk msa depan kita jga kan..
Bkn senang kita nk maju kalu bkn dgn usaha kita sdiri jga kan..
Best tue handle kdi cosway nnti..sya pun berminat tuk bkak satu kedai milik sndiri satu hr nnti..sya sokong MamaD 100% k..u can do it dear

siti nurbaiya said...

pendapat saya, kalau mamaD bercita2 iuntuk kerja, cari duit lebih , nak teruskan kehidupan better teruskan. Anak pun dah besar sikit, apa salahnya hantar ke taska etc bagi berkawan, kalau ada duit lebih boleh hantar sekolah yang lagi bagus, baik untuk masa depan.
Pasal anak kakak tu, dia pun perlu pendedahan luar, perlu belajar kalau boleh di tempat khas, supaya dia lebih berdikari .
Tapi yang penting kena buat solat istikharah dan suami kena faham la.
Apa2 ppun itu cuma pandangan saya, mamaD lebih mengerti.. :)

Faridah said...

wahh..nanti jd bussineswoman la akak..memang la nak cebur bidang bisnes ni byk pengorbanan kena buat..anyway, smoga berjaya..

amizah said...

fikirlah mana yg rasa terbaik untuk diri sendiri dulu...baru boleh pikir untuk org lain...

honeyB said...

1st time komen kat blog akak..
akak jgn lepaskan peluang..
go go go..mamaD boleh !!

iedaLUVsham said...

bisnesswomen la mamaD..demi masa depan gak ;)

MAMASYAZA said...

peluang yg dtg tu tak leh dilepaskan...tapi anak2 pun kena pkir gakkan...susah tu dlm dilema tu...buatla solat istiqarah...apa saja keputusan anda..kami sentiasa memberi sokongan...insyaallah

Permata Hati Kami

Yahooooooooooo!!!muka anak mama iras muka mama n papa!!!!ahaks!!

Rehat Sebentar...