Family MamaD

Family MamaD

Teman Setia mamaD

Note dr mamaD :

NOTE FROM mamaD :-

layari :- http://www.facebook.com/muslimahbijak.collections
dan jangan lupa bagi yang sedang cari2 kereta tuuu..leh lawati

~Dear Customers, please refer to our size chart before choosing the size for your T-shirt Muslimah.Thank you.

~Kepada pelanggan yang dihormati. Mohon rujuk carta ukuran T-shirt Muslimah sebelum membuat pilihan saiz. Terima kasih.

~Dear customers.To avoid confusion, we already taken out details for no stock T-Shirt Muslimah.

~Kepada pelanggan yang dihormati. Untuk mengelakkan kekeliruan, pihak kami telah mengeluarkan details bagi T-Shirt Muslimah yang telah kehabisan stok. Harap maklum.

~Dear Customers.Please take note that all sales is subject to stock availability.Muslimahbijak.com do not keeps all the designs and sizes at all time. We suggest that you check the design/size availability by clicking the link below the slide show.Thank you.

Saturday, August 22, 2009

Contest Kenangan Berpuasa

Contest Kenangan Berpuasa
Zaman Kanak2
Contest ni akan bermula pada hari ini,
22 Ogos 2009 jam 9.00 pagi
dan akan berakhir pada
10 September 2009 jam 5.00 petang
Keputusan akan diumumkan pada
14 September 2009 jam 9.00 pagi.


Menjadi FOLLOWER Mamamanja
Add blog MAMAMANJA kat bloglist korang -done
Upload gambar diatas sebagai BANNER DI SIDEBAR blog korang dan LINK kan ke ENTRY ini
Nyatakan LINK blog Mamamanja kat entry korang -done
Cara2nya pulak ialah:
Buat 1 entry tentang kenangan berpuasa korang yang paling menarik masa zaman kekecik dulu. X kira la... pertama kali berpuasa atau dah jenuh berpuasa, janji kenangan yang paling menarik masa zaman kekecik.
Cerita mamadanish78...
hahahhaaaaaaa....kelako la pulak rasa dihati ni...
ye la...kita ni,dah nama pun zaman kecik2...wakakkaaa
macam2 cara nk elakkan dari kena puasa...
ada yg sanggup menipu..semata2 nak dapatkan habuan duit raya
dan semata2 bila berbuka nnti tak kena diasingkan...wakakkaaa..
ok..berbalik pada cerita mamaD la dulu..
masih segar diingatan lagi..uuuhuhuu
masa tu mamaD takde la kecik sangat pun..
dah ketogeri anak dara la jugak..ekekkee
umur dalam darjah 6 nak masuk form 1..
ingat lagi masa tu..dah pertengahan puasa..
mak mamaD buat kuih raya...amboooiiiiii
mmg ler sanggup taknak tido siang ni semata2 nk tolong
mak buat kuih raya punya pasal..
tapi korang tak tau....baik mamaD tu ada maknaaaaaaaaaaaaaaa...wakkaaaa
biasa mak mamaD ni bila dia dah siap buat adunan...
mamaD ni mmg suka la bab2 buat bentuk pastu bakar..
time2 mcm tu biasa mak mamaD ni mesti terlelap...
atau dgn kata lain..."mak..klu penat,g la lelapkan mata jap..takpe yan leh buat.."
pergh!!!!saat mak mamaD dah confirm ketiduran,masa tu la kuih berbalang2
masuk kat perut mamaD...wakakaa..eerrkk!!alhamdulillah...
tapi dgn muka tak malunya,mamaD ngaku mamaD puasa hari itu..hahahaa
jahat betol la aku masa tu..
Penah gak kat sekolah ngn kawan2 beli air tin
minum dlm bilik air ramai2...pastu aku curi2 mkn nasi lemak dlm bilik...wakakakaa...hampeh betul...bila dikenangkan balik...wakakaa
ok..yang ni lagi best...
bila time buka puasa je..mmg tiap2 tahun la..mesti mamaD ungkit
depan adik beradik mamaD..pastu masing2 bantai gelak..
ni kisah adik bungsu mamaD ler...dah anak 2 dah dia sekarang..
masa umur dia form 2 la agaknya..
mamaD ni rasa pelik sangat sbb dalam bilik air penuh ngn sudu...
bukan satu dua sudu tau...kalau iye pun nk buat hal...cover la sikit...
p cuci balik ke sudu tu..ni tak dia tinggalkan dlm bilik air...mmg la nak kena..wakkaa
pastu terasa nk buat sponcek la aritu...
mamaD ngendap kat celah pintu..
RUPENYA...ADIK MAMAd TU SENYAP2 KAT DAPO..BILA BALIK SEKOLAH JE..
P CEDOK MILO PAKAI SUDU...BAWAK MASUK DLM BILIK AIR!!!!!!!wakakakaaa..
bukan main berhenjut2 lagi kaki dia..takut ada org dengar...
korang bayangkan la..dengan milo kat sudu yg penuh..
adik aku tu pelan2 menuju ke arah bilik air....
apa lagi..masa tu jugak la mamaD jerit
WEIIIIII!!!TAK PUASA EH????MKN MILO DLM BILIK AIR..
macam ni pun ade ker?????
tapi yg paling kelako tu..adik mamaD nangis tak nak ngaku jugak tu...
dalam bilik air nangis..pastu taknak keluo...lama gak dia memerap dlm bilik air..malu gaknya...wakakkaaa..
haiiiii...itulah sedikit kenangan yg mmg mamaD tak akan lupakan...
walaupun masing2 dah ada anak skarang ni..
tapi kenangan zaman kecik kitaorg..mmg masih segar dalam ingatan...

Bila dah siap, nyatakan LINK ENTRY korang kat ruangan komen entry ini supaya senang aku nak terjah - done
ok MM...mamaD dah siap dah...harap2 MM sudi terima karangan pendek yg tak berapa pendek ni dari mamaD ye.....hahahaaaa....


Adalah lebih baik,tinggalkan harta kepada pewaris anda..untuk masa depan anak-anak...daripada anda tinggalkan mereka dalam keadaan byk hutang dan bebanan...fikir-fikirkan la...
cepat bertindak insuranskan pendapatan keluarga anda...
Ingin daftar keahlian ecosway?? jom tgk produk2 ecosway di www.ecosway.com/home/my199699
just call me : 012-7442334 / email szulnorain@yahoo.com

5 comments:

Mamamanja said...

ok, lulus...
gud luck!

izan ishak said...

alahai mamaD...byknya kisah masa puasa dulu2. nak ketawa je masa izan baca...
tp masa kecik2 la kenangan yg kita xboleh lupa sampai dah beranak pinak ni kan?...

nak join jugaklah!
gudluck ye...mamaD!

Yan said...

heheheh... dah beso2 pun buat pangai yer...

kakyong said...

mamaD,
masa zmn budak2 saper yg tak pernah ngelat pose.. hahahaa..
gud luck..

Mama Qaseh said...

Hehe so sweet kan zaman kanak2 dulu..

Permata Hati Kami

Yahooooooooooo!!!muka anak mama iras muka mama n papa!!!!ahaks!!

Rehat Sebentar...