Family MamaD

Family MamaD

Teman Setia mamaD

Note dr mamaD :

NOTE FROM mamaD :-

layari :- http://www.facebook.com/muslimahbijak.collections
dan jangan lupa bagi yang sedang cari2 kereta tuuu..leh lawati

~Dear Customers, please refer to our size chart before choosing the size for your T-shirt Muslimah.Thank you.

~Kepada pelanggan yang dihormati. Mohon rujuk carta ukuran T-shirt Muslimah sebelum membuat pilihan saiz. Terima kasih.

~Dear customers.To avoid confusion, we already taken out details for no stock T-Shirt Muslimah.

~Kepada pelanggan yang dihormati. Untuk mengelakkan kekeliruan, pihak kami telah mengeluarkan details bagi T-Shirt Muslimah yang telah kehabisan stok. Harap maklum.

~Dear Customers.Please take note that all sales is subject to stock availability.Muslimahbijak.com do not keeps all the designs and sizes at all time. We suggest that you check the design/size availability by clicking the link below the slide show.Thank you.

Sunday, June 28, 2009

happy habis2 saaaaannnn!!!!

Assalamualaikum......yuuuhhuuuuuuuuuuuu
MamaD dah balik daaaaaa....puas gak berjalan ni..he2
Alhamdulillah..semuanya selamat...walauuuupuuunnn!!!
kalau korang nak tau..sepanjang pjalanan 3 hari 2 malam tu..
lesen hubby aku dah mati...dah 4/6/09 tuari..
wat suspen jekkk...
mamaD mmg tak tau ni...hubby rahsiakan..
bertuah betolll..


ye lah...nak gerak malam...ptg tu baru hubby perasan lesen kereta dah mati...
nasib baik semua clear..pegi ngan balik...uuhuhuuu
alhamdulillah.
ok lah..ni nak cter la satu2 ni..mmg banyak betol mamaD singgah ni
mmg berjalan sakan ler....he2.
mula2 mamaD sg N9 dulu...umah adik ipar...paling bungsu la.
mmg mak hubby nak pegi sangat N9 tu..
tp korang tau2 jela...jalan nak g N9 tu..
macam ular..bengkak bengkok...
pastu jauh pulak tu dari JB nak ke N9.,,
sampai kol 2 pagi..pastu kena pulak panjat tangga tingkat 4
uuhuhuuu....penat giler...
sampai tak teringat langsung nak snap umah pak ucu danish ni...uuhuhuuu...
pagi2 je...kitaorg dah keluar dah dr umah pak cu..
terus ke UiTM Shah Alam...
hantar Nana...anak sulung kakak hubby...
pergh!!!sesat gak la masa nak cari uitm tu...
sampai tahan teksi ni...suh hantar ke uitm...
bila cari2 tak sampai2 ni....uuhuhuuuu


alhamdulillah..sampai akhirnya.
mmg jem la masa nak masuk uitm tu...
masing2 excited nak hantar anak masing2...
mak bapak ngan saudara mara yg lebih ramai dr pelajar
datang serbu uitm tu...wakakaaa


ni masa lepas sarapan pagi kat hentian.. yg baju pepel tu la yg nak daftar uitm....
masa sampai je kat uitm tu...kitaorg kena naik bas untuk hantar nana tu ke hostel..ye lah..dah jem kan...klu semua kereta masuk hostel..teruk la..

sblum naik bas..pastikan brg2 nana tak tertinggal la...tgk tu hubby buzy memunggah brg...he2...kitaorg kena naik bas ke hostel...suka lah danish tu..jakun no nak naik bas..uuhuhuuuu

tgk latu...betapa gumbiranya danish dpt naik bas...yang tudung hitam tu la yg dapat masuk uitm...mmg terer pun dia....he2..dlm bas tu kan...pelajar yg nak daftar 3 4 org jek...yg memenuhkan bas tu...bak bapak sedara mara je...heheheee...

harap2 berkat danish hantar kak Nana dia g masuk U ni...bila dah beso nnti danish pun dapatla ikut jejak langkah masuk U jugak...aminnnn...

ok lah..selesai jek proses pendaftaran...ngn jenguk2 hostel nana ni...kitaorg pun balik la...perut pun dah lapo....meh kita makan dulu...ekekekeee

Lepas tu...MamaD teruskan perjalanan ke MELAKA pulak....

mmg dah berjanji pun ngan wife abang hubby tu...mmg nak singgah n tido semalam kat umah dia..kalau tak singgah..mmg merajok giler la minah tu...wakakaaa

nilah dia wife abang hubby yg sekepala ngan mamaD,,,Ayu,umo kitaorg sebaya...

kalau bab bergosip...bab nak balik umah mak hubby..mmg la sekepala..uuhuhuuu..tp sekarang dah tak dok JB lagi...hubby dia kena tranfer kat melaka pulak..area JASIN...so,lepas ni mmg jarang la kita berdua ni dpt berjumpa....ye lah..dah jauhkan....JB ke Melaka..uuhhuuuuu

mmg best gak dpt lepak kat umah ayu ni....hilang penat mamaD..dari JB - N9 - Shah Alam - Melaka - JB..uuhuuu...tapi tak penat gak tu...sampai jek umah ayu ni..dia ajak pulak kitaorg g pasar malam kat area umah dia tu...heheheee..apalagi capai beg la....SHOPING!!!!

malam tu awal gak tido..dlm kol 9 semua dah terbongkang dah...dah mcm sadin dah ni tido berimpit2...datang nye ramai...rumahnya kecik je..ruang tamunya...dah masing2 taknak tido bilik..panas katanya..

pagi2 lagi kitaorg dah sebok nak siap2 g jalan ni....he2...abang Hubby bawak mamaD g ronda2 kat area Jasin tu...terkejut gak...kat situ pun ada Masjid terapong...macam kat Terengganu tuuuuu...korang tgk la sendiri..betapa cantiknya masjid ni...baru je siap ni...sebab byk lagi kawasan2 kat situ yg baru nak mmbangun..mcm nak buat resort....

haaaaaaa..tu diaaa...family hubby yg ikut sama....ramai kan..meriah gitu...jalan ramai2...susah betol nak bergambo ngan danish ni...asyik hilang jek...berlari sana sini...uuhuuuu...

MamaD sempat lagi berposing sakan kat area masjjid ni..he2....ok lah...cukup2 la tu...bergambo yeee...he2...kita teruskan lagi perjalanan seterusnya....jalan - jalan jangan tak jalan...ekekkeeee

ni pulak kat area Afamosa...dah tiba bandar melaka dah kita....bestnya dapat g lagi sekali..so,leh la tunaikan apa yg tak dapat masa g yg pertama dulu...heheheeee


masa dulu...mamaD tak sempat nak naik tangga kat afamosa tu...kali ni dapat...mmg letih laa...dah tiba tgh2 tangga tu..mmg krem la kaki..wakakaa..

tp nak wat mcmana...danish ni mmg happy giler la....berlari kesana sini je kejenya...mmg tak larat nak layan karenah dia....kalau jalan tu..dia je lah yg nak depan sekali...mamaD ni kena lah kejo..nasib baik ada anak sedara yg jaga danish ni...kekadang tu..tok ki dia la yg pimpin...mamaD ngan papa jeee....he2

Akhirnyeeeee...sampai gak mamaD ke puncak....he2...Tp Hubby ngelat..dia taknak naik tangga tu...dia tunggu bawah jek ngan mak dia....sblum naik tu..sna dulu ngan hubby..he2

lepas turun dr tangga tu...kitaorg naik beca pulak....adalah dlm 6 beca...sekeluarga nak naik kan....wah..bukan main meriah lagi...anak sedara termasuk danish ni..berlawan2 menjerit!!!suka sangat....

ok..lepas je naik beca...kitaorg shoping kat hentian SAMUDERA TU...

kali ni..mamaD hanya shoping frem gambo,tshirt 2 helai,blaus 2 helai...ngan cenderahati jek...tak borong pun mcm g ganu tuari...yelah...dah nama pun perjalanan yg tak dirancangkan...so,bajet tak de la..wakakaaaaa...tp kat melaka ni...byk no tmpat nak g..semua memerlukan kos...bila nak naik beca...nak naik menara taming sari....duit semua tuuu...he2..

huh!!lama gak nak tunggu turn naik menara ni tau....penat nye kaki...panas pulak tu...nasib baik ada stanby kipas..ekekeee...

Haiii..betapa gumbiranya..bila kali ni..mamaD dapat jugak rasa naik menara taming sari tu...mmg gerun la....tp nak rasa punya pasal..sanggup apa saje ni...tgklaaa..danish mula2 bukan main peace lagi tu...excited nak naik menara...bila dah nak gerak je....dah cebik semacam jek...lelama..melalak...wakakaa

kalau korang nak tau..hanya mamaD ngan danish jek yg naik...hubby tak naik...

biasalaaaaa...gayat...wakakaaaa..tp kesian gak bila bawak danish naik menara tu...tiba je kat atas kemuncak tu....terus melalak bagai nak rak ni...ketakutan..wakakaaaa

nak turun baru la danish ni berani...belagak pulak tu...kata..."mama...danish tak takut kan..??"...ye lah tu...buat2 lupa pulak yg dia yg paling kuat menangis sakan td kat atas...

Lepas puas meround kat bandar melaka....sebelum balik tu...kitaorg singgah pulak kat zoo melaka....

Korang tgk lah danish ni..ngn tiger yg tak bergerak tu pun..dia takut nak pegang...puas gak mujuk ni...last2 hanya jari tiger tuje yg danish sentuh...wakakaaa

zoo ni mamaD mmg dah pegi dah..tp wife abang hubby yg satu lagi tu...Kak Min..dia belum penah g zoo...so,kenalah layan kan.....sian dia..kang ralat pulak tak g....terus balik JB...

oklah...selesailah sudah cerita yg penuh emosi dr mamaD ni..wakakaaa..sampai JB dalam kol 6ptg hari ahad tu....lepak betol la....tp puasss....dpt habiskan ujung minggu dgn family...:)

so,korang layan la ye....bersma berkongsi kegembiraan....kalau rajin tu komen2 la....he2

adiiioooosssss.....

tunggu n3 yg terbaru lagi yeeee....ada cerita lagi niii....heheheeeeee...

sebab esok Isnin cuti kat JB nih...kitaorg nak booking tiket wayang pulak...cter apa????tungguuuuuu.....


Best regards,
szulnorain78
Agent Insurans

Great Eastern Life - Insuranskan pendapatan anda sekarang..!
Dptkan Kad medikal hnya RM1 sehari untuk dptkan nilai
kad RM60K setahun,Kos Rawatan serendah 10% dr kos yg tpaksa kita tanggung di Pakar..
(Co-ins 10% Maks 500.00).
plan anak:-rm60,rm120,rm150-siap medikal kad
plan dewasa:-rm130,rm150,rm180,rm200-siap medikal kad
tel.:0127121230 @ 0127442334
szulnorain@yahoo.com
http://www.tagged.com/szulnorain78

5 comments:

ninie's corner said...

kite pun gi Melaka jgk.....tp tak jumpa mamaD pun.....mgkin blum rezeki lg kut utk b'jmpa

Mama-Danish & Sarah said...

Wahhhhhh...Sonotnya mamaD gi jenjalan..

Mama Qaseh said...

Wah jaln sakan yea Yang..haruss round d world 1 Melaka kan..memg sonokkkk tue

MAMASYAZA said...

wah..bestnye dpt g jejalan...melaka...dah lama tak kesana

mamadanish78 said...

tq korang..sbb rajin bg komen kat mamaD..i like..
gitu la gayanya...kalau tak kerana nak antar anak sedara ke uitm tu...tak merasa gak nak jalan2 gitu...

Permata Hati Kami

Yahooooooooooo!!!muka anak mama iras muka mama n papa!!!!ahaks!!

Rehat Sebentar...