Family MamaD

Family MamaD

Teman Setia mamaD

Note dr mamaD :

NOTE FROM mamaD :-

layari :- http://www.facebook.com/muslimahbijak.collections
dan jangan lupa bagi yang sedang cari2 kereta tuuu..leh lawati

~Dear Customers, please refer to our size chart before choosing the size for your T-shirt Muslimah.Thank you.

~Kepada pelanggan yang dihormati. Mohon rujuk carta ukuran T-shirt Muslimah sebelum membuat pilihan saiz. Terima kasih.

~Dear customers.To avoid confusion, we already taken out details for no stock T-Shirt Muslimah.

~Kepada pelanggan yang dihormati. Untuk mengelakkan kekeliruan, pihak kami telah mengeluarkan details bagi T-Shirt Muslimah yang telah kehabisan stok. Harap maklum.

~Dear Customers.Please take note that all sales is subject to stock availability.Muslimahbijak.com do not keeps all the designs and sizes at all time. We suggest that you check the design/size availability by clicking the link below the slide show.Thank you.

Thursday, June 25, 2009

keburukan facebook!!!

Assalamualaikum...kawan2 alam mayakuuu..

ni nak bgtau la ni...
dalam masa 3 hari ni...berkemungkinan...
mamaD tak dapat la nak lawat2 umah korang...
sebab malam ni kalau takde hal..mamaD akan ke KL..
sbb kena hantar anak sedara daftar ke UTM kat Shah Alam...
lepas je g hantar...mamaD akan ke Melaka pulak
singgah umah abang ipar..yg baru jek pindah ke MELAKA...
so...hari isnin la kot baru senang nak bukak pintu umah mamaD ni...heheeee...
bila balik berjalan tu...mesti la ada story mori kan..
ngan gambo2 yg mmg akan ku jadikan kenangan..
soooo...tunggu je lah yeee...
jgn lupa..doakan kami semua selamat pergi dan selamat balik..
semoga Allah melindungi perjalanan kami...

amin...
ok lah...kali ni mamaD nak tinggalkan rumah dgn info ptg yg mamaD dapat kat email....ttg FACEBOOK!!!!!!


Korang tau tak pasal benda nih?! Ades..
MamaD dah lama gak tau..tp buat dek je......
so aku assume ramai lagi taktau pasal benda nih.
So, aku tulis jer benda nih utk korang hayati dan renungi.
Pada yang dah tau tu bagus la.
Senang aku takyah cakap banyak lagi.

Nabi cakap, sampaikan dariku walaupun sepotong ayat. Aku pun sampaikanlah kat korang.


Facebook adalah produk Yahudi!!
Sebagaimana kalo korang ikuti
kali ni sekali lagi aku menyarankan anda semua diluar sana untuk Tinggalkan Facebook
Demi Darah Saudara Kita di Palestin Sana!!
Mungkin korang boleh beralih arah ke Friendster plak.
Aku Bukan Cakap Kosong. Baca Dibawah!!


Tahukah anda bahawa Facebook telah berjaya mengaut keuntungan sebanyak USD300 juta pada tahun 2008? Ini tidak menghairankan kerana ia disokong oleh 140 juta pengguna aktif di seluruh dunia dan sejumlah 8.5 juta foto dimuat turun setiap hari. Tahukah anda bahawa pengasas Facebook, iaitu Mark Zuckerberg dilahirkan dalam sebuah keluarga
Yahudi-Amerika dan
dibesarkan di Dobbs Ferry, Westchester County, New York?
Tahukah anda bahawa Mark Zuckerberg semasa menuntut di Universiti Harvard telah menggodam laman sesawang universiti untuk mendapatkan profail peribadi para pelajar tanpa kebenaran mereka? Maka, adakah jaminan terhadap profail peribadi para pelanggan Facebook tatkala kini beliau adalah merupakan CEO-nya? Tahukah anda bahawa Majalah Time telah mengiktiraf Zuckerberg dalam ranking ke 52 daripada 101 tokoh sebagai antara 'tokoh paling berpengaruh dunia 2008รข€², iaitu sebaris dengan nama besar Barrack Obama dan Dalai Lama? Tahukah anda bahawa majalah Forbes Top400 telah menyenaraikan Mark Zuckerberg sebagai individu ke-321 terkaya Amerika daripada 400 individu lain pada 2008? Namun apa yang lebih penting, Zuckerberg merupakan individu termuda pernah disenaraikan Forbes, ketika usianya baru mencecah 24 tahun dengan kekayaan peribadi sebanyak USD1..5 billion. Tahukah anda bahawa Mark Zuckerberg, CEO Facebook adalah merupakan seorang ahli aktif kepada sebuah pertubuhan persaudaraan Yahudi Amerika Utara, Alpha Epsilon Pi Fraternity (AEPi)?

Sedikit Info tentang AEPi:


1) Diasaskan untuk membantu lelaki Yahudi mencari pasangan Yahudinya.

2) Ia juga bertujuan untuk mengekal dan menguatkan hubungan sesama Yahudi diperingkat sekolah tinggi dan di bidang pekerjaan nanti...
3) Mengekalkan idealisme Yahudi supaya terjaga di sudut nilai, etika, dan menyiapkan peserta untuk menjadi pemimpin negara dan organisasi Yahudi pada masa depan dan dalam pelbagai lapangan bidang profesional.

4) Mark Zuckerberg termasuk dalam senarai alumni AEPi yang masyhur namanya.


5) AEPi berkait secara langsung dengan Israel melalui Ikatan Inisiatif Israel


6) AEPi sangat berkait rapat dengan kebanyakan pertubuhan Yahudi/Zionis antarabangsa seperti AIPAC, Hillel, Israel on Campus Coalition, Aish HaTorah, Chabad on Campus, Hasbara Fellowships, B'inai Brith International, Shaare Zedek, Chai Lifeline, Holocaust Museum, dan Gift of Life.
Dan tahukah anda bahawa keuntungan Facebook datang daripada iklan-iklan yang dipapar. Semakin banyak pengguna dan pengunjung Facebook, maka semakin banyak pulalah keuntungannya. Pergi ke manakah pula semua keuntungan tersebut? Persoalan paling besar di sini ialah, adakah keuntungan besar yang diperolehi oleh Facebook turut digunakan untuk membiayai dana perang Israel menentang umat Islam di Gaza, Palestin dan umat Islam di seluruh dunia?
Korang Masih Nak Guna Facebook Semata Mata Untuk Usha Awek2 Cun?!! Fikirkanlah. .
Setiap Sen Yang Kita Berikan Pada Mereka Akan Mengalirkan Darah Saudara Kita Setitik.
Aku tak laa baik sangat. Semayang pun selalu miss. Tapi aku Boikot dan Tinggalkan Facebook sebab aku anggap diorang sebagai saudaraku sendiri. Aku tak sanggup tengok saudaraku diseksa sedemikian rupa. Aku masih ada perikemanusiaan.
p/s- Artikel pasal Mark Zuckerberg dan Facebook aku ambil bulat2 dari Sejarah2U so..kepada saudara muslimin muslimat..tolong war2kn perkara ini!!!!!!


Best regards,
szulnorain78
Agent Insurans

Great Eastern Life - Insuranskan pendapatan anda sekarang..!
Dptkan Kad medikal hnya RM1 sehari untuk dptkan nilai
kad RM60K setahun,Kos Rawatan serendah 10% dr kos yg tpaksa kita tanggung di Pakar..
(Co-ins 10% Maks 500.00).
plan anak:-rm60,rm120,rm150-siap medikal kad
plan dewasa:-rm130,rm150,rm180,rm200-siap medikal kad
tel.:0127121230 @ 0127442334
szulnorain@yahoo.com
http://www.tagged.com/szulnorain78

7 comments:

~zuraiwan~ said...

wahhh byknya aktivi mamaD ye....take care k..

Mama Qaseh said...

Btl3..sya pn pnh dpt ths info frm my email..pas jer bca ths n3 sya trus delete my facebook Yang huhu..rsa cm bsalah jer hehe..
K yang hope slmat pg dn blik JB nnti yea..take care,jga Danish hensem tu bebaik tau..mmmuahs

syahadah said...

alahai..menakutkan betulla.kita nak berkumpul dgn kengkawan sajorkk..adess

Farwina Faroque said...

salam..maaf, asya tetamu tak diundang..hehe..ada betulnya apa yg puan paparkan tentang facebook tu

tetapi friendster, blogspot, microsoft sendiri pon produk yg menyokong kuat israel

rasanya tak perlulah kita memboikot semua kan?

bak kata ustaz yg memberi ceramah tentang boikot israel, boikot yg perlu, terutama pemakanan..saya dah keluarga sudah berjaya membuang jauh2 produk nestle dan mcd..saya yakin puan pun begitu..

just a stupid opinion from a humble human :-)

Yan said...

fotopages... facebook dah lame tak dibelek apelagi updet.. hehe

Mira said...

selamat bercuti dan jenjalan mamaD..merata berjalan tu..balik nanti jangan lupa update ye..

tima kasih atas info mamaD pasa FB tu. mira sendiri ada FB tuh..tapi tulah...kalau nak boikot hilang plak kankawan yg lama terpisah ni..buat masa sekarang mira masih aktif dengan FP, FB dan blog...entahlah tak leh nak komen banyak-banyak. tepuk dada tanya hati..

Anonymous said...

Salam Saudara,

Pendapatan utama pemilik Facebook melalui iklan-iklan yang dipaparkan pada laman tersebut. Keuntungan mereka melaui jumlah klik pengguna pada laman mereka. Untuk mengelakkan wang disalurkan untuk membiayai peperangan di bumi saudara kita, maka elakkan daripada klik iklan-iklan tersebut. Gunakan laman Facebook untuk menyebarkan agama Islam, bukan membuka aib sendiri. Bak kata pepatah Melayu, "umpama tarik rambut dalam terung. Rambut tidak putus, tepung tidak berselerak".

Permata Hati Kami

Yahooooooooooo!!!muka anak mama iras muka mama n papa!!!!ahaks!!

Rehat Sebentar...