Family MamaD

Family MamaD

Teman Setia mamaD

Note dr mamaD :

NOTE FROM mamaD :-

layari :- http://www.facebook.com/muslimahbijak.collections
dan jangan lupa bagi yang sedang cari2 kereta tuuu..leh lawati

~Dear Customers, please refer to our size chart before choosing the size for your T-shirt Muslimah.Thank you.

~Kepada pelanggan yang dihormati. Mohon rujuk carta ukuran T-shirt Muslimah sebelum membuat pilihan saiz. Terima kasih.

~Dear customers.To avoid confusion, we already taken out details for no stock T-Shirt Muslimah.

~Kepada pelanggan yang dihormati. Untuk mengelakkan kekeliruan, pihak kami telah mengeluarkan details bagi T-Shirt Muslimah yang telah kehabisan stok. Harap maklum.

~Dear Customers.Please take note that all sales is subject to stock availability.Muslimahbijak.com do not keeps all the designs and sizes at all time. We suggest that you check the design/size availability by clicking the link below the slide show.Thank you.

Thursday, May 28, 2009

RM120 SBLN - TABUNG PENDIDIKAN & MEDIKAL KAD (ISLAMIC PLAN)

Kepada sesiapa ibu2 yg mahu amik plan plindungan untuk anak2..boleh la tanya kat MamaD ye...:)
tak rugi kalau kita bg insurans untuk plindungan anak ni...
sekurang2nya...anak sudah ada masa depan yg cerah dan dirinya sentiasa ada plindungan...:)

Contoh Plan untuk anak:- ada saving n kad medikal..islamic plan

RM120 SEBULAN :-FAEDAHNYA....

1)SIMPANAN (20THN) RM30,200 KALAU (25THN) RM42,100 KALAU (30THN)RM56,600
(simpanan ni takkan terusik jika blaku apa2 musibah)

2)MEDICAL BILL
-RM60,000 SETAHUN
-RM2,000 PESAKIT LUAR (KEMALANGAN)
-PRLINDUNGAN 80THN
-RM480,000 SEUMUR HIDUP
-HOSPITAL PAKAR SEMELAYA
-CO-INS 10%/MAKS 500.00

(Jika anak terkena penyakit yg perlukan kos rawatan melebihi rm5k ke..rm50k ke..sbgai ibu bapa..kita hanya perlu stanby rm500 je untuk teruskan rawatan di pakar...selebihnya ditanggung oleh Great eastern)...berbaloikan???)
-ACCIDENT DEATH 10,000
-INCREASE ANNUAL LIMIT

4)ELAUN HOSPITAL
-RM50 SEHARI DI WAD
-COVER SEHINGGA 70THN

5)JAMINAN PEMBAYAR
-JIKA PEMBAYAR :-
*MENINGGAL
*LUMPUH
*36 PENYAKIT KRITIKAL

(so,tak perlulah kita risau..bila tjadi apa2 kat kita..sbb bila musibah menimpa kita (sgai pmbayar...)anak kita akan hidup tanpa meminta2...)
-PRIMEUM PERCUMA SEHINGGA ANAK BERUSIA 25THN...

KEMATIAN/LUMPUH DAPAT RM50,000

UMUR
1 BULAN - 17TAHUN

(duit simpanan boleh dikeluarkan...jika anak kita dapat melanjutkan pelajaran atau max. rm5k dlm insurans...duit boleh dikeluarkan...jika terdesak la...sbb insurans ni simpanan yg patut kita lupakan..untuk masa depan anak2...)

nak nyelit sikit kat sini....
smlm korang tgk tak Talian Hayat kat tv7...
ttg nasib suami isteri yg anak mereka 3org sakit..
duit takde...nak buat rawatan..
nak mintak tolong..semua org buat tau..
nak guna duit simpana sndiri..tak cukup..
malah nak beli susu anak pun takde..
musibah mcm ni lah yg patut kita renungkan...
Macamana la nasib anak2 kita nnti,jika mereka
langsung tiada perlindungan...???
Mcm2 penyakit skrg ni..kekadang dari baby sihat je..
tapi bila usia dah mjangkau 4 5 tahun..
baru la bmulanya bmacam2 penyakit dan musibah..
kita tak penah minta semua ni blaku ke atas anak kita..
tp alangkah bagusnya..jika anak kita kecil2 lagi sudah memiliki insurans untuk masa depannya..
tp kalau sebagai ibu bapa sndiri yg masih mampu
bershoping...mghabiskan duit untuk kepuasan diri..
bkn tak boleh bshoping..tp pastikan duit lebihan itu kita
gunakan untuk benda yg lebih ptg...
untuk masa depan anak kita...
Masa kita ada nilah kita sediakan segala plindungan utk anak..
tp bila terjadi apa2 pada kita..
siapa yg harus uruskan kehidupan anak??
kakak,abang..adik...ibu bapa kita yg sudah tua??
bagaimana anak kita mampu teruskan kehidupan
tanpa sesen pun duit ditangan...??
fikirkan la sejenak untuk nasib anak kita....
Jika kita buat tabungan di bank..
jika anak sakit..sekelip mata je duit tu akan habis untuk menanggung rawatan anak yg mahal...
tapi..jika kita menyimpan di insurans..duit simpanan tak terusik..malah anak kita mampu dptkan rawatan di pakar..
kerana segala kos ditanggung oleh syrkat insurans..
so,fikir2kan la untuk masa depan anak anda..
"jgnlah tinggalkan anak & isterimu dlm keadaan yg meminta2.."

3 comments:

mamadanish78 said...

segeralah amikkan anak anda insurans..sebab faedahnye besar..Apabila kita sbg pbayar..bila terjadi apa2 kat ibubapa..insurans anak2 kita free sampai la umo dia 25thn...

AkMa said...

emm..mamad interesting..nanti nak balik tanye hubby dulu yerr..

mamadanish78 said...

boleh saje Akma..:)
sekarang hidup perlukan pindungan..lebih2 lagi untuk anak..dari skrg la kita kena bersiap sedia untuk sediakan plindungan untuk anak...sementara kita masih ada...n kita masih mampu,,:)
boleh tinggalkan email..kalau nak tgk2 info lebih lanjut...:)

Permata Hati Kami

Yahooooooooooo!!!muka anak mama iras muka mama n papa!!!!ahaks!!

Rehat Sebentar...