Family MamaD

Family MamaD

Teman Setia mamaD

Note dr mamaD :

NOTE FROM mamaD :-

layari :- http://www.facebook.com/muslimahbijak.collections
dan jangan lupa bagi yang sedang cari2 kereta tuuu..leh lawati

~Dear Customers, please refer to our size chart before choosing the size for your T-shirt Muslimah.Thank you.

~Kepada pelanggan yang dihormati. Mohon rujuk carta ukuran T-shirt Muslimah sebelum membuat pilihan saiz. Terima kasih.

~Dear customers.To avoid confusion, we already taken out details for no stock T-Shirt Muslimah.

~Kepada pelanggan yang dihormati. Untuk mengelakkan kekeliruan, pihak kami telah mengeluarkan details bagi T-Shirt Muslimah yang telah kehabisan stok. Harap maklum.

~Dear Customers.Please take note that all sales is subject to stock availability.Muslimahbijak.com do not keeps all the designs and sizes at all time. We suggest that you check the design/size availability by clicking the link below the slide show.Thank you.

Friday, May 15, 2009

Cara2 mbuat Kek Batik Coklat untuk Papa

Kek Batik Coklat untuk Papa...

Hari ni walaupun Hari Sabtu...awal2 pagi laki aku dah keluar g sekolah...ada acara sambutan Hari Guru katanya...he2...layannnnnn...Aku pun terpikir2 la nak bagi apa kat Hubby aku nih sempena Hari Guru...ye laaaa...kalau time tarikh ptg aku...aku ni mcm2 nak..ekekkeeee...Time papa pulak takkan la aku nak wat deeekkk jew...uhuhuuuuuuu.Aku pun g la stat motor g kedai ngan Danish ni....hehehee,,,,brruuummmm!!!merempit jap...

Pagi ni aku terpikir la nak buatkan kek coklat untuk suami ku yg tercinta...mmg peberet laki aku nih...

kali ni aku buatkan kek batik ni...KHAS UNTUK SUAMIKU..

Sebelum tu nak la tunjuk skil aku pepagi ni buat kek coklat ni..

mana la tau diantara kawan mamaD ni lom penah try lagi buat KEK BATIK ni...lepas baca ni leh la try....tp rasanya,dah ramai tau ni...

tapi tak pe la..mamaD nak tepek gak kenangan buat kek ni kat Blog...wakakakaa

ini lah bahan2 untuk buat kek coklat batik ni....susu tea pot,butter,milo ngan biskut marrie..

setelah biskut tu dibelah dua...butter dipotong kecik2 spaya mudah cair nnti dlm kuali...susu tu nak etak semua pun bole..kalau mamaD letak 3/4 je..milo letak semua..hehehee...

mula2 masukkan butter sampai cair..pastu letak susu..gaul,api kecik je tau...terus masukkan milo...kacau sampai sebati yeeee...jgn la lelama sgt...kang hangus pulak...asal dah cair semua...leh la masukkan biskut tu...



inilah rupenya.....setelah digaul sampai sebati.....


lepas tu.....masukkan la semua sekali dalam tapauware...pic ni masih blum diratakan lagi kek nye....sbelum masuk peti ais...pastikan mampatkan dulu kek ni bg rata.....tekan ngan sudu ke..tangan ke...bg mampat yee...


nilah tugasan danish....dah siap semua...dia la yg sebok nak masukkan dlm peti ais tu.....hehehehhe...
saja je letak tmpat beku..sbb cepat sikit leh makan....nnti hubby balik kol 1...dah leh la dia balun kek tu...ekekkeeee...
tp papa tak tau.....suprise kata danish....hehehee...ade2 je anak aku ni...
nak nyelet sikit nih....masa g beli bahan td...sempat gak la aku cekau makanan kegemaran aku nih....mee siput (kata org Johor...he2) ngan pau sambal...
pergh!!!klu aku dpt makanan ni...mmg tak tgk kiri kanan la...terus sambarrr je...

ni pun nak nyelet nih...ni lah pic2 yg aku tampal kat peti ais aku selama nih....ini antara pic yg paling aku sayang....hehehee....kenangan danish masa waktu kecik...sekarang dah beso panjang dah...yg kelako tu...Danish ni tak ngaku...pic tu gambar dia..."Bukan Danish la Mama..tukan adik Danish....".wakakakaaa



Best regards,
szulnorain78
Agent Insurans

Great Eastern Life - Insuranskan pendapatan anda sekarang..!
Dptkan Kad medikal hnya RM1 sehari untuk dptkan nilai
kad RM60K setahun,Rawatan free di pakar..
plan anak:-rm60,rm120,rm150-siap medikal kad
plan dewasa:-rm130,rm150,rm180,rm200-siap medikal kad
tel.:0127121230 @ 0127442334
szulnorain@yahoo.com
http://www.tagged.com/szulnorain78

4 comments:

~~zuraiwan~~ said...

salam kak....kite pun suker kek batik tu...feveret tu, sedap...huhu..tliur la plak..hehe

ninie's corner said...

wah best nye kek batik coklat tu.....ninie pun dah lama tak wat biskut batik........dulu asal abis je buat lg......tak jemu2 & tak pernah jemu pun......mcm teringin la pulak.....

syahadah said...

dah lama lah tk buat biskut tu..
nak buat jugak nanti..
dah lupa resepi
..takpe blog mama d kan ada

Mama Qaseh said...

Wah nmpak sedap jer kek batik tue lma tk mkn..pos laa kt sya ckit hehe..
Ermmm nyum nyum mees iput fabre sya jgak tau..memg best kan nak nak kalu smbal nya tu mngancam haruss mkn tk hengat hehe..
Rajinnya laa MamaD letk pic2 tue kt peti ais..very the kreatif

Permata Hati Kami

Yahooooooooooo!!!muka anak mama iras muka mama n papa!!!!ahaks!!

Rehat Sebentar...