Family MamaD

Family MamaD

Teman Setia mamaD

Note dr mamaD :

NOTE FROM mamaD :-

layari :- http://www.facebook.com/muslimahbijak.collections
dan jangan lupa bagi yang sedang cari2 kereta tuuu..leh lawati

~Dear Customers, please refer to our size chart before choosing the size for your T-shirt Muslimah.Thank you.

~Kepada pelanggan yang dihormati. Mohon rujuk carta ukuran T-shirt Muslimah sebelum membuat pilihan saiz. Terima kasih.

~Dear customers.To avoid confusion, we already taken out details for no stock T-Shirt Muslimah.

~Kepada pelanggan yang dihormati. Untuk mengelakkan kekeliruan, pihak kami telah mengeluarkan details bagi T-Shirt Muslimah yang telah kehabisan stok. Harap maklum.

~Dear Customers.Please take note that all sales is subject to stock availability.Muslimahbijak.com do not keeps all the designs and sizes at all time. We suggest that you check the design/size availability by clicking the link below the slide show.Thank you.

Friday, May 22, 2009

Aktiviti hujung minggu..tanpa hubby dirumah

Aktiviti hujung minggu tanpa hubby di rumah.....uuuhuhuu

Selain aktiviti aku mengadap laptop ni..berblog je kejenye...
berchating ngan kwn2....tgk Myspace...tgk Facebook..tgk Tagged....surf itu..surf ini..


aku ni sbnonyer minat giler ngan bela2 ikan ni....mula2 dulu aku bela ikan kat aquarium kat dalam umah...bela ikan Kelisa....bela la dr kecik...sampai la beso saiz lengan aku ni...tapi..sayang seribu kali sayanggggg....ikan kelisa tu mati la...aku lupa tutup aquarium masa aku keluar rumah g makan....balik je terus tido...pastu pagi aku tgk ikan kelisa tu dah melompat...kejong kat atas lantai..uuhuhuuu...sedih...

nilah dia aquarium aku dulu....sekarang dah takde dah...frust la ikan kelisa tu mati...aku dah bg aquarium tu kat kawan aku..sedekah...ekekee...kawan aku tu dia baru je pindah rumah baru...hubby dia minat jugak nak bela2 ikan ni...hubby aku kata...bagi je la aqurium tu kat dia..nnti kita beli yg dah siap punya kat luar laman...

bila aku dengar je...hubby aku kata nak beli lain...aku pun apa lagi..."ina...meh la dtg umah akak..amik aquarium ni..."wakakaaa...

Tapi dah beberapa bulan hubby aku tak beli gak..uuhuhuuu..hubby kata tunggu kita mozek dulu kat laman tu...uhuu..lamanya lagi..

Tapi bila dah tgh proses mozek kat laman tu...aku pun dtg la idea nak buat kolam ikan kat depan umah ni...hubby aku mmg tak setuju...dia kata nnti tak leh nak pindah2 kolam nya...baik beli yg pasang siap punya...pergh!!tgk kat kedai...semua atas rm1k....membazir la pulak...ehehee...cantik mmg la cantik...

ye la...aku ni kan degil...kalau dah nak tu..nak jugak la...masa org tu buat umah aku ni..aku cakap aku nak jugak buat kolam...dgn berat hati..hubby aku pun turutkan jugak la kehendak mamaD ni....layaaaaaaannnnn....

nilah dia kolam yg tak seberapa nak cantik ni....cukuplah untuk puas mata aku memandangnya....uuhuhuuu...tgk tu..mamaD tengah cuci motor dlm kolam ikan ni...takde keje cari keje betol aku ni....hehhee..tak pe...aku suka...hehee

psssttt..gambo nih keje si danish ni lah...suka main hp mama dia..pastu amik gambo sana..amik gambo sini...nasib baik yg ni ok sikit...leh la mamaD tepek kat blog ni...he2...

Masa ni dah mmg bsepah giler dah ni...nak cuci itu..nak cuci ini...nak tukar air kat dlm kolam tu lagi...tak pe2...slow2....


selesai jugak proses mengemas kolam ikan ptg semalam....tgk tu...dah bersih kan..hehehee...walaupun laman umah aku ni kecik je...tp aku happy dan bahagia dgn apa yg aada...ni semua hasil kreativi tangan aku sndiri tau...

ni pulak...suasana kolam bila waktu malam...selain dengar desiran air di malam hari..yg sungguh menenangkan...aku letak lah lampu biru dlm kolam tu..hehhee...bajet kecik2 je..tp aku puas apa yg ada...:)


Best regards,
szulnorain78
Agent Insurans

Great Eastern Life - Insuranskan pendapatan anda sekarang..!
Dptkan Kad medikal hnya RM1 sehari untuk dptkan nilai
kad RM60K setahun,Kos Rawatan serendah 10% dr kos yg tpaksa kita tanggung di Pakar..
(Co-ins 10% Maks 500.00).
plan anak:-rm60,rm120,rm150-siap medikal kad
plan dewasa:-rm130,rm150,rm180,rm200-siap medikal kad
tel.:0127121230 @ 0127442334
szulnorain@yahoo.com
http://www.tagged.com/szulnorain78

6 comments:

yong ibu chem said...

salam mama danish. ohh member RH ye..

minat ikan jugak? kat umah ni asben baru nak berjinak2 dgn ikan..tapi klu kita stress kan, bila kita tgk ikan2 ni renang2 tenang..rasa relase kan..

Mama-Danish & Sarah said...

ain suka tengok ikan berenang-renang kat dalam kolam, nak bela tapi takut mati ikan tu nanti...takde masa nak spend untuk jaga ikan2. huhuhu....

Faridah said...

Kat kolam yang baru ni, ikan tu melompat lagi tak??heheh..bestnya leh bela ikan, tanam pokok..orang duk kat umah xde tanah ni payah nak wat keje mcm2 tu..huhuh

miezaniera said...

yezza sy pn dulu masa bujang mmg suke bela ikan.tenang sgt perasaan bile tgk ikan tu berenang2.

ninie's corner said...

kolam tu comel & menarik..... pandai mamaD dcrte..... amat krtve.... syabas.....

Yan said...

cantekla umah mama D

teringin nak laman camtu gak.. ade air terojun gitu..

tak taula bile.. berangan jekla buleh

Permata Hati Kami

Yahooooooooooo!!!muka anak mama iras muka mama n papa!!!!ahaks!!

Rehat Sebentar...