Family MamaD

Family MamaD

Teman Setia mamaD

Note dr mamaD :

NOTE FROM mamaD :-

layari :- http://www.facebook.com/muslimahbijak.collections
dan jangan lupa bagi yang sedang cari2 kereta tuuu..leh lawati

~Dear Customers, please refer to our size chart before choosing the size for your T-shirt Muslimah.Thank you.

~Kepada pelanggan yang dihormati. Mohon rujuk carta ukuran T-shirt Muslimah sebelum membuat pilihan saiz. Terima kasih.

~Dear customers.To avoid confusion, we already taken out details for no stock T-Shirt Muslimah.

~Kepada pelanggan yang dihormati. Untuk mengelakkan kekeliruan, pihak kami telah mengeluarkan details bagi T-Shirt Muslimah yang telah kehabisan stok. Harap maklum.

~Dear Customers.Please take note that all sales is subject to stock availability.Muslimahbijak.com do not keeps all the designs and sizes at all time. We suggest that you check the design/size availability by clicking the link below the slide show.Thank you.

Friday, May 29, 2009

BALAS DENDAM!!!!!!


KISAH YG KU ALAMI

Assalamualaikum semua kwn2 alam maya ku..he2.....

ni nak cter sikit ttg hal2 yg sudah aku lalui n bakal aku lalui...

KISAH ANAK

-wah!!happy danish ni dah stat cuti sekolah...mcm tau2 je dia tu 2minggu tu lama mana...he2...tp mcm biasa la..homework belambak la...td balik je sek,seboleh2 dia nak siapkan semua homework tu..mak'ai,bukan sikit2 tu..padahal mata dah merah..ngantok...ttp nak buat gak...mama dia mcm biasa la..asik nak marah je..klu stat danish ni taknak dengar ckp..he2...cuti sek ni...ada hari tbuka sek danish nnti...9hb jun..haiiii...dapat no. berapa la gaknya..ekekee...pastu td dpt surat dr sek..ada aktiviti gotong royong pulak...sebab naik cuti ni..sek danish pindah sek baru...so,cikgu dia ajak la sama2 bersihkan sek baru tu...uuhuhuu..layannnnn...korang tau hubby aku kata apa..."eh kita bayo ape...buat la sendiri...bukan sek gomen..kan sek swasta...nak mintak2 tolong pulak..."...saboooo je la laki aku ni...

SEPANJANG CUTI

- eeerrrmmm...cuti sek ni..anak cuti..bapak cuti..mama mmg sntiasa cuti...he2..so bebas la kitaorg nak ke mana pun..so,esok pagi sabtu...aku n family dlm 3 keluarga akan ke BENUT...sebab sepupu aku ni nak nikah esok...so,pagi2 kenalah btolak...g saing2..meriah gitu...balik hari jew...pastu nak hari Ahad ni kalau jadi nak tgk WAYANG...dah 3 hari rancang nak g tgk wayang..tp tak jadi2 sbb time dia tak kena laaa....

pastu malam ahad tu...terus brtolak ke rumah mak mertua aku...sekampung je ngan umah mak aku..BALIK KAMPUNG!!!!hehhee...sebab hari isnin tu my ANNIVERSARY YG KE 6THN tau....kitaorg nak berangkat ke TERENGGANU....mungkin 3 hari kot...lepas balik t'ganu tu...mcm biasa la..aktiviti bebas...kitaorg leh g ke mana saje yg kitaorg suka...he2...ada cadangan nak wat family day...tp lom ada keputusan lagi...


DIRIKU N MY HUBBY

-setakat nih...semua ok..alhamdulillah...hubungan kami suami isteri sentiasa bahagia...gaduh2 sikit tu biasa la kan...tp kurang jugak la...sekarang ni nak gaduh2...cool jew..heheh2..Apa yg brlaku kat aku smlm....uuuwaaaaaaaaaaa!!!!

nak dijadikan cerita...azam nak sambut aniversary la ni konon...pergh!!!kat kepala otak ni dah rancang la..nak tukar2 posisi bilik tidur tu ha...wakakaakkk...lama jugak aku memikir...nak ubah taknak ek..kang penat pulak...hubby kat sek...so,kena wat sorang2 la..lagipun aku tak suka kalau ada org lain...suka buat sorang2..aku la boss..aku la kuli...ekekee


kemas punya kemas nih...terpikir la nak pindahkan katil bilik tetamu tu kat bilik sebelah pulak...sbb bilik tu aku nak buat tmpat bilik mainan danish ni ngan bilik dia tonton cd...


dgn semngat berkobar2 ni..aku pun angkat la katil aku tu..ceh!!!ringan jew...wakkaaka..dgn bangganya aku angkat ni..(katil kayu kalau dah takde tilam kan ringan)...pastu tah mcmana..aku terlepas bucu katil tu... terkena la jari kaki aku nih...YA ALLAHHHHHHHHHHHHHHH!!! hanya tuhan yg tau..betapa sakitnya anak jari kaki aku nih...tersentap darah..mcm tak leh bnafas dah aku ni...adooooiiiii...sakitnyer.....cepat2 aku isi gamat..pastu aku tgk..jari aku tu dah birat..warna itam..bengkak...!!!!

so,mlm td aku takle gerak mana2..nak amik air pun...hubby yg amikkan...ekekeee...ngegade la tu....hubby aku mmg dah paham sangat dah...aku ni mmg tak reti dok diam..kalau dah stat mgemas...mmg tak ingat apa dah...kusyuk!!!kecuali kalau aku ni dah stat ngadap intenet...mmg sah la aku tak cuit umah ni..ekkeee

JIRAN2 YG SENGAL

Ya allah..hanya tuhan yg tau...mcm2 perangai diaorang ni...baik yg belah kanan..belah kiri...belah satu lagi...mmg memeningkan kepala aku...


-mana taknya...jiran aku ni kiri kanan bersaudara...tak kisah la tu kannn...ade aku kesah!!!!!!!..tp yg mboringkan aku tu..diaorg ni iban...sarawak...mula2 mmg tension..tp lelama ok la sikit...tp yg buat aku pening ni...jiran aku yg belah kiri ni...haiii...dah nak seminggu ni..bela anak anjing pulak dah!!!!!!sakitnya la ati bila dgr anjing tu memekak!!!najis pun ye..tp nasib baik la dia tu kira pembersih sikit..adoooiiyaaiii..suara anak anjing tu mcm tercekik je aku dengo..pastu si danish ni la..dah takut semacam je..taknak main kat luo dah sekarang ni..takut katanya...pening2...setakat ni ok lagi...tp tak tau la..lama2 nnti mcmana keadaan anjing tu???

-pastu jiran aku yg satu ni pulak...dia ni dah kematian suami..anak 5..kecik2 lagi..paling tua darjah 6...haiiii...begitu la nasib kalau ditinggalkan suami sehelai sepinggang..tanpa apa2 simpanan..hidup tonggang langgang...masyarakat tak amik peduli..pastu jiran aku tu..mmg tak penah kuar rumah...sejak laki dia meninggal..ramai gak org dtg kutip utang dia tak bukak pintu...mmg la kesiannnnnn sangat...tapi nak wat mcmana kan,,,,?kita tolong setakat yg kita mampu je la...yg buat aku runsing tu...tiap2 hariiiii sepupu lelaki dia tu (budak tu dok sekali ngan kak sam ni..umo dlm 27 gitu..malas pulak tu nak kerja...pelik aku..dok numpang umah kak sam tu..)kak sam ni hari2 la..dok anto sms kat aku ni...nak pinjam moto...nak g kedai la...nak anto anak g sekolah la..nak g atm la...ke hulur ke hilir....ya allah la hai..ampunkan la dosa aku ni...tak kasi pinjam kang...kedekot pulak...mcm tak nak tolong org susah!!!tp bila dah dibagi pinjam...ganazzzzzzzzzz semacam je bila pakai motor kita tu...aduuiiiyaiiii..masalah betul...!!!pastu paling tak kenan tu...dia boleh bg pulak anak dia yg kecik tu bawak motor aku tu....kalau tjadi2 apa2 mcmana???nama motor tu nama laki aku...tak pasal2 pulak!!!!hubby aku dah marah dah tu...suh aku bgtau kak sam.yg dia tak kasi lagi pinjam motor tu...haii..aku ni la yg dlm delima...serba salah dibuatnya....hisssh!!pening laaaaaaaaaa...

pergh!!!dah panjang lebar lebo dah rupanya aku melepaskan perasaan kat blog aku ni..wakaaaa...mcm org balas dendam pulak....!!


tak pe la..yg ptg aku puas...lagipun...cuti sekolah ni confirm aku mesti takde masa punya nak bukak pintu umah aku ni nak melayan kawan2 blogger aku ni...heeh22...ye lah...cuti2 malaysia la katakan....


oklah...cukup la dulu...kalau ada yg mmbaca n3 aku ni..dan memahaminya..aku ucapkan terima kasih la bebanyak..sbb ada masa nak baca luahan hati aku yg tak seberapa nih...ekkeee...adios....


sapa2 yg selesai mmbaca..mamaD nak bg award nih...sian dia..penat dia baca kan...dah penat2 dtg umah mamaD...ni mamaD nak bagi award nih..g la tepek kat umah korang...umpama datang bg air ngan kuih la...wakakaa...


alamak!!nape kecik je award nih..layannnnnnnn




Best regards,
szulnorain78
Agent Insurans

Great Eastern Life - Insuranskan pendapatan anda sekarang..!
Dptkan Kad medikal hnya RM1 sehari untuk dptkan nilai
kad RM60K setahun,Kos Rawatan serendah 10% dr kos yg tpaksa kita tanggung di Pakar..
(Co-ins 10% Maks 500.00).
plan anak:-rm60,rm120,rm150-siap medikal kad
plan dewasa:-rm130,rm150,rm180,rm200-siap medikal kad
tel.:0127121230 @ 0127442334
szulnorain@yahoo.com
http://www.tagged.com/szulnorain78

7 comments:

Gieyana said...

walaaa...betui2 tekezut td..igt balas dendam psl apaa...x per sabar2...nk wat camna kan..x bg serba salah..bg lg serba salahkan...

kakyong said...

salam ziarah..

link sudah di masukkan ke kakyong's bloggerlist.. :)

MAMASYAZA said...

perangai/karenah jiran kdg2 mmg memeningkan kepala...tapi buar derkkkk ja...busannnn

Mama Qaseh said...

La ciannnya dia memacam msalah lak jadi yea hehe..Hepi Anniversary Yang..mdah2an jdoh bkekalan hgga hujung nyawa yea..Aminn..

Faridah said...

Amboi2..celoteh punyala panjang..memang balas dendam nampak..pegi bercuti tak sempat on9 ke? update sambil2 bercuti..

miezaniera said...

huhuhu ni betul2 balas dendam nih..

ninie's corner said...

seronok nyer.....cuti2 malaysia.....

Permata Hati Kami

Yahooooooooooo!!!muka anak mama iras muka mama n papa!!!!ahaks!!

Rehat Sebentar...