Family MamaD

Family MamaD

Teman Setia mamaD

Note dr mamaD :

NOTE FROM mamaD :-

layari :- http://www.facebook.com/muslimahbijak.collections
dan jangan lupa bagi yang sedang cari2 kereta tuuu..leh lawati

~Dear Customers, please refer to our size chart before choosing the size for your T-shirt Muslimah.Thank you.

~Kepada pelanggan yang dihormati. Mohon rujuk carta ukuran T-shirt Muslimah sebelum membuat pilihan saiz. Terima kasih.

~Dear customers.To avoid confusion, we already taken out details for no stock T-Shirt Muslimah.

~Kepada pelanggan yang dihormati. Untuk mengelakkan kekeliruan, pihak kami telah mengeluarkan details bagi T-Shirt Muslimah yang telah kehabisan stok. Harap maklum.

~Dear Customers.Please take note that all sales is subject to stock availability.Muslimahbijak.com do not keeps all the designs and sizes at all time. We suggest that you check the design/size availability by clicking the link below the slide show.Thank you.

Friday, May 15, 2009

1st TAG DARI mamaD untuk korang...

Tag ni...MamaD nak pas kat kwn2 dialam maya mamaD....
1-hayyu
2-ninie
3-syahadah
4-farah
5-mama Qaseh
6-zura
7-gie
8-faridah (bkn maya lg ni...dah jumpa dah...he2,tak kira amik gak)
9-aina
1o-mommy otai
11-izah
12-baiya
13.deela
14-mamasarah&danish(ain)

DAN KEPADA SESIAPA YG ZIARAH UMAH mamaD NI.... ramai sangat nak tepek nama ni...
SILA LA JWP TAG DR mamaD ni yee....nak tau sangat apa jawapan korang tuh...

Soalannya......wat suspen jek...menannnahhhh!!!

1. Nak tau sangat nama singkatan korang,umo dan dok mana....???ye laaa..kekadang keliru gak nih...klu dah tau...nak save,lpas ni mudah la nk ingat...he2...

nama singkatan aku,mamaD...umo 31thn,dok kat pasir gudang,JB

2.Tiap2 hari ke korang bukak Blog nih???..biasa kol berapa??lama tak?

disebabkan aku ni surirumah...mmg tiap2 hari la aku on9kan diri....mula2 dulu asyik layan myspace je..pastu facebook..freinster...Ratuhati...sejak dah ada blog sendiri ni...dah rajin bukak Blog je pulak..

biasa...pagi lepas hantar danish g tadika...dlm kol 830pagi aku mula la on9kan diri..heheheehhh...biasa sampai kol 11 lebih la...kalau ptg2 free tu..kol 5 aku on9 semula..hehehee...takde keje dah...wakakaa

3.Bila dah on kat Blog...apa yg korang buat ek???

1st sekali..tgk ada tak komen2 dr peminat...cewahhh!!!!perasan..klu takde tu...sedih la....uhuhuhuuuu...,pastu tgk pulak new post trbaru dr kwn aku...pastu baru la aku buat new post terbaru..klu ada cter la...he2...pastu layan la radio kat blog aku tu je..sambil2 bukak web lain...he2

4.Penah tak sedang asik melayan intenet ni...korang telah abaikan sesuatu....?he2

heheheehh...pecah lobang...aku penah biokan mesin basuh aku tak jalan (maksudnya..lupa nak on air masuk...)sampai kesudah aku tak sidai baju....wakakakkka...pastu penah jugak aku tak letak betul2 air keluar mesin basuh aku tu kat lubang bilik air...habis dapo aku banjir...wakakaa...takde keje cari keje...ada lagik!!!sampai tak masak..tgk2 jam dah kol 12 lebih...wakakaa..mula la suh hubby aku tapau je...ekekekee..

5. Macamana cara korang masak maggie ek???

Aku penah terbaca artikel cara2 masak maggie yg betul...patutla selama ni ramai kata maggie tu tak elok....rupenya klu kita betul cara masaknya...takde la tak elok sangat maggie tu...heheee..

caranya mcm ni...untuk masak maggie kari la..yg berkuah tu teutamanya...

mula2 panaskan air dulu...

bila dah mgelegak...masukkan mee

(biasa kita terus masukkan perencah kan...salah tu...bahaya!!!!!)

sebenarnya air rebusan mee tu lah yg bahaya tau...sepatutnya korang kena buang dulu air maggie tu...tos...

masukkan air panas yg baru bersama2 maggie tu...JGN SAMPAI air tu mgelegak!!!masukkan perencah maggie dgn sir panas...jgn sampai air tu mengelegak baru nak masukkan perencah...bahaya....

mcm ni lah cara2 masak maggie yg betul.......lepas ni korang buat cara yg betul tau..kalau tak rosak la sistem badan kita bila hirup air rebusan mee tu...hehee...

6. hubby korang tau tak korang ada blog ni....penah tak hubby korang baca blog korang????wat suspeeeennnn jek!!!!menannahhh!!!

laki mamaD tau...ada gak sekali sekali dia baca artikal mamaD buat nih...uhuhhuu..layannnn...takpe la...baca dairy isteri sndiri....layannnnnn..kekadang malu gak...wakakakaa

OK LAH...CUKUP LA 6 SOALAN DULU...YG PERLU KORANG JAWAP....

SELAMAT MENJAWAP SOALAN YE....DAH SIAP JAWAP..LEH LA AMIK AWARD YG BARU DARI mamaD ni.....sbgai phargaan untuk korang...uuummmmaahhh!!!!

korang leh salah satu dari award ni..atau nak dua2 pun boleh....wakakaaaa







Best regards,
szulnorain78
Agent Insurans

Great Eastern Life - Insuranskan pendapatan anda sekarang..!
Dptkan Kad medikal hnya RM1 sehari untuk dptkan nilai
kad RM60K setahun,Rawatan free di pakar..
plan anak:-rm60,rm120,rm150-siap medikal kad
plan dewasa:-rm130,rm150,rm180,rm200-siap medikal kad
tel.:0127121230 @ 0127442334
szulnorain@yahoo.com
http://www.tagged.com/szulnorain78

6 comments:

syahadah said...

baru tahu pasal meggie tu...
nampak sgt tak suka membaca..mama D ada award jugak kat blog saya ..award n tag..
yg ni saya hold dulu taww

Mira said...

bagi tugasan kat mira ye..ok ok nanti mira siapkan..

bagus info pasal meggie tu..x tahu plak selama ni salah cara menyediakannyer...tapi cara mira masak lain plak..nantikan jawapannyer..

Faridah said...

akak..sorry ek. x wat lg tugasan tu..tungguuu!!!

~~ciklinn~~ said...

TQ yersinggah umah linn...

heheh samalah kita duk umah gak... makanya duk belek blog..seronok.. sbb rasa ada kawan... kalu idak sunyii jer rasa....

linn add link yer tq...

Mama Qaseh said...

Meqaseh sudi choose nma sya tuk tugasan nie hehe..akn ku buat yea..

ninie's corner said...

tk utk tag tu.....nanti ninie wat k.....

Permata Hati Kami

Yahooooooooooo!!!muka anak mama iras muka mama n papa!!!!ahaks!!

Rehat Sebentar...